Online terapi i en krisetid

0

REKLAME

Der er ingen tvivl om, at Covid-19 har ændret meget i samfundet. Det gælder alt lige fra, hvordan arbejdspladser kan strukturere sig, hvordan børn kan undervises, hvordan man handler ind, hvordan man opholder sig på gaden, og til hvordan man kan se og være sammen med ens nærmeste på. De mange og pludselige forandringer har krævet tilvænning for de fleste. Det gælder især ift. det kontroltab, som mange oplever. Med det menes der, at det ikke har været til at forudsige de konsekvenser, der vil følge med Covid-19. Kigger vi på psykologbranchen, så kan Covid-19 krisen også give anledning til nye problemstillinger, man skal hjælpe klienter med.

Nye udfordringer med Covid-19 

Hvis man har børn, kan man stå med udfordringer omkring, hvor meget skærmtid man bør give sit barn. Mange forældre har klare regler omkring, hvor meget tid der må bruges på en tablet, mobil eller computer om dagen. I den situation vi står i nu, så giver det helt sikkert anledning til et øget pres på børnefamilierne, da de i forvejen skal være endnu mere sammen. Det kan også betyde, at regler ændres, da der kan være mange andre ting at bekymre sig om. 

En af de ting, som Covid-19 også kan give ekstra udfordringer med er angst. Angst er en af de lidelser, som er blevet omtalt som en folkesygdom, man ikke ser. Det er andre ord for, at det er en lidelse, som mange danskere oplever, hvilket også kun understøttes af statistikker. Hele 350.000 danskere var i 2018 udfordret med angst. Angst kan vise sig på mange måder – og bekymringer er en af dem. Covid-19 kan derfor også betyde at angstramte får ekstra brug for psykologhjælp til, hvordan de håndterer bekymringer som: Mon jeg bliver smittet? Hvordan mon mine fremtidsudsigter er ift. et job? Hvad nu hvis der ikke er så meget styr på Corona, som myndigheder har givet udtryk for? Disse bekymringer kan være normale, at alle danskere har lige nu. Når det dog kommer til angstramte, så kan bekymringerne være sværere at slippe igen. Og for dem som er ramt af OCD, kan det betyde, at det bliver en hæmsko for, hvordan deres hverdag kan leves. 

Den nuværende situation give et ekstra ønske om hjælp. Derfor ser man også, hvordan flere og flere psykologer tilbyder online terapi. Det er nemlig en ideel måde, man som privatperson stadig kan få god hjælp på. Og selvom flere psykologer har tilbudt hjælp online i flere år, så er det nu, at danskerne måske for alvor oplever, hvor effektivt online terapi kan være, når man stadig gerne vil snakke med en psykolog. 

God hjælp at hente gennem online terapi

Psykolog i Silkeborg, Lone Skov Andersen er en af de psykologer, som også arbejder med online terapi. Her vil man opleve, hvordan man hurtigt føler sig godt tilpas, når man har terapi med hende. Og selvom det måske kan kræve lidt tilvænning at få terapi på denne måde, så er det noget, de fleste hurtigt vænner sig til. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.