Fyret fra dit arbejde – Gode råd

0

REKLAME

Med Covid-19 er Danmark og det meste af verden sat i en helt ny sundhedskrise. Det er ukendt territorium for både de danske myndigheder, arbejdspladser og familier. Og i løbet af kort tid har det ændret måden, vi kan være i det offentlige rum på, måden vi kan være sammen som familie på, og måden vi kan arbejde på. For at uddybe sidste punkt så er mange virksomheder under ekstra pres og der er allerede set eksempler på konkurser og fyringer. En fyring er aldrig nem – uanset årsagen og omstændighederne omkring fyringen. 

Hvorfor er en fyring svær?

Selvom svaret måske giver sig selv, så kan en fyring få de fleste menneske på usikker grund – i det mindste i lidt tid. Det er på mange måder en svær situation, og der er forskellige ting, der kan fylde. Måske er det usikkerheden omkring, om man kan finde et nyt job. Måske går man med tanker omkring, hvorfor man lige præcis var den, som blev fyret. Og så kan det være, at man skal sunde sig lidt over, det chok, som en fyring også kan være.

For at komme ekstra godt ud på den anden side, kan det være konstruktivt at opsøge en karriere coach – det kan nemlig give nye perspektiv på ens situation, og ikke mindst være med til at fokusere på nye handlemuligheder og skridt, man kan tage. 

Med karriere coaching eller psykologsamtaler kan man få et pusterum, hvor der er plads til professionel hjælp til, hvordan man kan håndtere situationen. Og uanset om fyringen måtte skyldes Covid-19 eller andre faktorer, så er der god hjælp at hente hos Buch People. 

Buch People har også lavet 5 gode råd på deres hjemmeside, du kan læse mere omkring. Men opsummeret så fortæller de: 

  1. Det er naturligt, at en fyring kan ramme ens selvværd – husk derfor at påmind dig om, at mange oplever dette. 
  2. Husk dig selv på, at du skal tage den nødvendige tid. Nogle foretrækker at gå i gang med jobsøgningen med det samme. Andre har brug for lidt ekstra tid. 
  3. Husk dig selv på dine ressourcer og styrker. Saml på gode historier – både fra privatlivet og arbejdslivet. 
  4. Undgå gerne at isolere dig selv, og at lade fyringen blive et tabu. 
  5. Vær struktureret omkring hvornår du ansøger om job.
Leave A Reply

Your email address will not be published.