Fem gode råd til dig, der bor i hus

Uanset om du har boet i hus længe, eller du netop er flyttet i et, kan det være en god idé at overveje, hvordan du kan optimere din bolig.

Hvis du bor i et hus, så ved du også, at der er rigtig mange praktiske opgaver, som du selv har ansvaret for, og derfor skal du vide en hel masse om en hel del. Derfor får du her fem gode råd til, hvor du finder de oplysninger, du skal bruge, og hvordan du får udført de forskellige opgaver på den mest optimale måde. Skal husets optimeres, så du kan mindske varmetabet? Eller skal det måske bare indrettes anderledes? Og hvad gør du egentlig, hvis du lige har købt et nyt hus, og du slet ikke kender det område, du er flyttet til?

 

1/ En af de ting, du især bør have fokus på, hvis du vil optimere din bolig, er varmekilden. Har du oliefyr, gør du klogt i at udskifte det, for på sigt er det både dyrt og dårligt for miljøet. I stedet kan du med fordel investere i en luft-vand-varmepumpe eller eventuelt jordvarme, hvis din grund egner sig til det. På Drop-Oliefyret.dk bliver du guidet til den rigtige varmeløsning – og du får samtidig hjælp til at finde en lokal fagmand, som kan hjælpe dig med konverteringen fra én varmekilde til en anden.

 

2/ For at få mest muligt ud af din nye varmekilde, bør du også gå husets isolering igennem, det har Bolius.dk en god guide til på deres hjemmeside. Særlig loft og tag bør have din opmærksomhed, da varmetabet gennem taget er cirka 12 procent højere end varmetabet gennem ydervæggen. Det skyldes, at taget er en stor flade, og da varme søger opad, sker der netop et stort varmetab her, hvis taget ikke er isoleret ordentlig.

 

3/ Vinduerne er også værd at se efter i sømmene. Er vinduerne ikke tætte, kommer du bare til at fyre for gråspurvene, og det kan ses på varmregningen. Ved at udskifte vinduerne opnår du både et mindre varmetab, og samtidig øger du komforten i din bolig. Du kan læse meget mere om emnet på MagasinetBoligforbedring.dk, hvor du får tips og tricks til, hvordan du optimerer boligen til gavn for både miljøet og din pengepung. Siden kan også hjælpe dig med at komme i kontakt med en lokal fagmand, som kan hjælpe dig med dit projekt.

 

4/ Mangler du nye idéer til indretningen, kan du få ny inspiration på sider som Bobedre.dk og Boligmagasinet.dk. Her kan du også læse om nye trends og tendenser og få gode konkrete råd til, hvordan du giver din bolig en makeover. Trænger væggene til at blive frisket op med nye farver? Eller skal der rykkes rundt på møblerne for at skabe den helt rigtige stemning? Er det spisestuen der skal opgrades, så tag et kig på denne artikel.

 

5/ Måske er du netop flyttet i hus, og så er det ikke bare boligen, som skal optimeres. Det skal din viden om dit nye lokalområde også. Hvor finder du de bedste skoler til børnene? Og hvilken tandlæge skal du vælge? Og hvad kan man egentlig opleve i din nye kommune? Flytteguiden.dk hjælper dig med at falde godt til – ikke bare i din nye bolig, men også i dit nye lokalområde.