EL SCOOTER HVAD SKAL JEG VÆLGE.

El scooter 3 eller 4 hjul - lille eller stor - hvilken skal jeg vælge, få hjælp her.

El scooter model GO-EL 340
GO-EL 340 el scooter

Markedet for El scooter er vokset meget gennem de sidste år, og mange ældre har svært ved at gennemskue markedet af de forskellige modeller. Først af alt er det vigtigt at fastlægge behovet for hjælpemidlet. 3 eller 4 hjul – korte eller længere ture ud i naturen. For at give den bedste rådgivning til hvilken el scooter der er den rigtige, er det vigtigt at man tænker igennem hvordan og hvilke ønsker man har til køretøjet.

Skal man bruge El scooteren til daglig indkøb og skal køre inde i butikker vil det klart være en fordel at købe en 3 hjulet model da den kommer nemmere omkring og kræver ikke så meget plads til at komme rundt. Ønsker man at køre ture ud i naturen hvor stier og veje ikke altid har det bedste underlag, vil en 4 hjulet model være at foretrække da 4 hjulet modeller er mere stabile.

Køreafstand

Hvor langt skal du køre? Hvis du kun skal køre korte ture, kan du sagtens vælge en model med mindre batterier som 20-45 Ah, det er størrelsen på batterierne der er afgørende for hvor langt El scooteren kan køre på en opladning så jo flere Ah jo længere kan scooteren køre.

Ønsker du at køre lange ture og har du behov for at kommer langt omkring skal du gå efter en scooter med batterier på 55-100 Ah en længere tur vil være over 20-25 km.

Du spørger nok nu hvor langt kan jeg køre og det er et virkeligt godt spørgsmål for, når sælgerne opgiver dig hvor langt modellen kan køre er det altid op til og det er lige som med biler altid det absolutte bedst muligt. Køreafstanden er betinget af mange omstændigheder så som temperatur (ved frost falder batteri kapaciteten med op til 25 % ), hvilken underlag du køre på, hvordan terrænet er, er der bakker så bruger scooteren mere strøm og køreafstanden falder samt din vægt har også stor betydning for el scooterens køreafstand. Så hvor lang din scooter kan køre er svært at oplyse 100%, men træk 10-20% fra hvad sælgeren fortæller, hvis du er lift i god stand, og tænk altid på at batterier til el scooter er en sliddel og kapaciteten falder for hver uge.

Kan jeg søge tilskud ved kommunen?

Ja du kan søge tilskud ved kommunen og hvis din situation beretter til tilskud kan du få en del af el scooterens pris typisk 50% dog et max beløb som er forskelligt fra kommune til kommune og tilskudreglerne fortolkes på forskellig vis, og der ses derfor store forskelle fra kommune til kommune.

Hvilken butik skal jeg så vælge?

Der er efterhånden et højt antal forhandlere, som sælger el scooter til ældre. Det er dog vigtigt at købe lokalt ved en forhandler der ligger i nærheden hvis du skulle få problemer, og sørg for at forhandleren kommer til dig inden for kort tid hvis du har problemer med dit køretøj. Det er også vigtigt at købe et mærke som kommer fra en producent som ligger inde med reservedele så du kan få dit køretøj serviceret og repareret hvis uheldet er ude, undersøg evt. priserne på reservedel inder du køber. Derfor anbefaler vi, at du i første omgang kontakter Cp Mortensen Aps.