3 gode tips hvis du ejer en elscooter

0

Vedligeholdelses af elscooter

Hvis du er elscooter ejer er der en række muligheder og ting du selv kan gøre for at vedligeholde dit køretøj, så du ikke skal ud og bruge en masse penge når skaden først er sket. Disse tiltag og vedligeholdes tips og tricks er ikke noget der kræver en dybdegående viden om mekanikken på din elscooter.

Når du har kørt en tur på din elektriske scooter, skal du huske at sætte den til opladnig. Her må du ikke slukke for opladeren før du skal ud og køre på din scooter næste gang. Det sikre, at din elscooter holder mange år, og at den holder længere på en opladning. Du kan finde flere informationer om selve proceduren og placeringen af opladerstikket hos forhandleren eller producentens brugsvejledning, der ofte følger med ved købet af scooteren.

Økonomisk tilskud fra det offentlige

I danmark har vi jævnfør serviceloven mulighed for at søge tilskud hos det offentlige til køb eller bevilling til en elscooter. Regler og omfanget af tilskuddets størrelse afhænger dog af den enkelte kommune. Man søger dette tilskuddet ved en sende en skriftlig ansøgning ind til komunnen, som efterfølgende behandler din sag.

Selve ansøgningsprocessen og svar hertil kan tage alt fra et par dage til flere måneder inden sagen er færdigbehandlet. Omfanget af tilskuddet, altså hvor mange penge du får bevilget til at købe din elscooter, afhænger af den enkelte borgers heldbredstilstand, og om scooteren enten anses som værende en forbrugsgode eller et hjælpemiddel.

Hvis du anses af kommunen til at få scooteren som en forbrugsgode, så får du kun dækket halvdelen af købet af din elektriske scooter. Modsat, hvis du falder under scooteren som et hjælpemiddel, så er det offentlige forpligtet til at betale 100% af de omkostninger, der er forbundet med dit køb af kabinescooteren.

Vurderingen fra kommunen er derfor altafgørende for dine muligheder for tilskud til køb af en god elscooter. Hvis du bor i Svendborg eller omegn og du får bevilling til køb af en scooter, kan du fra starten af sikre dig at din elscooter er i høj kvalitet og har de rigtige køregenskaber. I midten af Svendborg finder du Scooter Martin, som tilbyder både salg og service af din elscooter eller kabinescooter. Denne scooterforhandler har stor erfaring med køb af scootere med tilskud fra kommunen.

Regler i trafikken: Her må du køre på din elscooter

Der er ikke mange regler og lovkrav, hvis du kører på din elscooter ude i trafikken. Der er dog en række forhold du skal være opmærksom på, når du vælger at tage din kabinescooter ned til supermarkedet. Først og fremmest er det ikke nødvendigt med sikkerhedssele eller styrthjelm for at fører en elscooter eller kabinescooter for den sags skyld. Dog sidestilles en elscooter og en kabinescooter med en cykel, når det gæler lygter og lys i lygtetændingstiden. Her skal de samme regler overholdes. Det kan dog være svært at regne med, hvornår lygtetændingstiden er aktuel, da denne naturligvis skifter med årets gang. Det er derfor en god ide at have lygterne tændt på alle tidspunker af døgnet.

Det er vigtigt at vide, hvis du allerede er ejer af en elscooter, eller hvis du overvejer at købe en, at der ikke kræves kørekort for at køre på denne, da det ifølge færdselsloven betragtes som en elcykel.

Du har derfor lov til at køre på både fortov, cykelsti og vejen hvis ingen af de førnævnte er tilstede, der hvor du kører. Dog afhænger hastigheden på din scooter af, hvor du skal køre. I følge loven betragtes du som fodgænger, hvis du kører under 6 km i timen. Hvis du derimod kører over 6 km i timen så betragtes du som cyklist, og man henvises dermed til cykelstien. Det er derfor ulovligt at køre over 6 km i timen på fortovet. Hvis dette ses af autoriteter vil du blive pålagt en bøde af mindre størrelse.

Her kan du finde den helt rigtige elscooter for dig.

Leave A Reply

Your email address will not be published.