Sådan har den nye quick lån lov ændret lånebranchen

0

Den 1. juli 2020 blev der i Danmark indført en række nye regler for forbrugerkreditter. Disse regler har både påvirket udbydere af quick lån og forbrugerne. I denne artikel gennemgås nogle af ændringer som lånebranchen har gennemgået i kølvandet på lovændringen.

Men før vi når til hvordan låneselskaberne er blevet påvirket af lovændringen, så lad os først lige tage et kig på de vigtigste lovændringer:

  • Ingen lån må have en ÅOP på over 35%
  • Lån med en ÅOP på over 25% må ikke længere markedsføres
  • Et omkostningsloft på 100%

Ændring i løbetid, lånebeløb og ÅOP

Før lovændringen trådte i kraft, så var det ikke unormalt at kunne finde quick lån med korte løbetider på 30 dage med meget høje årlige omkostninger i procent på op mod 800%.

Efter lovændringen, så har udbyderne af quick lån imidlertid skulle ud at sænke deres ÅOP, og mange af udbyderne har i den forbindelse også forøget løbetiden på deres lån.

Samtidig har mange udbydere også været ude at hæve det mindste beløb man kan låne. Hvor man tidligere nemt kunne komme til at låne 50-100 kroner, så skal man som forbruger nu nærmere minimum låne 500-1.000 kroner.

Slut med gratis quick lån

Før lovændringen var der en håndfuld låneselskaber som tilbød forbrugerne at kunne tage det første quick lån hos dem helt uden omkostninger. Disse typer markedsføringstaktikker er her et par måneder efter lovændringens indtruffen helt forsvundet.

Vær stadig opmærksom før du låner

Selvom der nu er kommet et omkostningsloft på 100%, så bør du stadig være opmærksom på at det kan være dyrt at tage et quick lån. Sørg derfor for grundigt at sætte dig ind i hvilke konsekvenser lånet kan have for din økonomi før du ansøger hos udbyderen.

Du kan eventuelt se nærmere på disse gode råd på Jyllands-Posten.dk før du låner.

Leave A Reply

Your email address will not be published.