Juletøj 2020 – juletrøje, julemandskostume eller julekjole?

Det gamle ordsprog “julen varer lige til påske” gælder ikke for juletøj. I dag er det moderne hos især de yngre generationer, at gå med en juletrøje – også kendt som en julesweater. Hos de ældre generationer trækkes der oftere i et julemandskostume end det er set tidligere. Juletøj og julekostume er kommet for at blive, men hvorfor vælger folk at investere i sådan noget tøj?

Juletrøje aka julesweater

En juletrøje er ofte meget bemærkelsesværdig med julemotiver, LED-lys og vilde farver. De kan blive defineret som en grim juletrøje eller en smuk juletrøje – afhængig af hvem du spørger. Der kan gå sport i at finde en sjov julesweater til julefrokosten eller på arbejdet. Corona til trods ser 2020 også ud til at blive et stort år for de sjove julesweaters.

Juletrøjen har i mange år været populær i USA, men det er først indenfor de seneste 10 år, at Danmark er begyndt at tage det til sig. I spillefilm fra 80’erne ses trøjerne i mange julefilm, og det er muligvis også herfra interessen er kommer til det danske marked. Nogen elsker juletrøjer, andre hader dem. Lige meget hvad så er de mere populære end nogensinde før.

Julekjolens comeback

Julekjoler kan bruges som en flot kjole til jule eller den kan bruges som et julekjole kostume. De fleste kvinder vil nok betragte en julekjole som en flot kjole der kan bruges til julen. Det kan enten være en kjole i julefarver som rød og grøn eller julekjoler, der har mere karakter af et kostume. De fleste større julewebshop med salg af jule kjoler fx julemands-kostumer.dk sælger både kostumer og kjoler. Salget af denne julepyntegenstand har været støt stigende de sidste 3 år, og 2020 var ventet at blive et endnu større år. Det er nu dog mere tvivlsomt, da det er blevet anbefalet at sløjfe årets julefrokoster fra politisk hold. Vil du alligevel gerne hoppe i noget udklædning kan du overveje om en nissepige var noget for dig. Der findes helt sikkert et flot nissepige kostume til dig.

Vil du gerne føre dig frem i en smuk kjole til jul, så kan du finde mange flotte kjoler i butikkerne eller på nettet. Enhver mand vil elske en kvinde i et nissepige kostume med røde julesko. Under julefrokosten vil du helt sikkert bemærke den fint dekorerede juledug – måske du også bemærker noget flot julesengetøj hjemme hos hende i den smukke kjole?

Julekjoler og julemandskostumer

I 2019 var det mest populære juletøj blandt andet julekjoler og julemandskostumer. I bund og grund har det en god forklaring, da kvinder køber mange kjoler til festlige lejligheder. I julen er julemanden et fast omdrejningspunkt og den kostume er oftest mandens opgave. Disse traditioner vil formentlig fortsætte mange år endnu.

Hos os vil julen i hvert fald altid være forbundet med juletøj (julestrømper, juletrøjer, juleskjorte, jule jakkesæt, nissehue, jule leggings), julemand, julesok, mandelgave, pakkekalender, julegaver, julemad og julehygge. En mandelgave behøver ikke altid være en pakke chokolade eller et brætspil. Sidste år var mandelgaven hos os et hønsehus. I år er det måske et par høns.

Nogle traditioner bør aldrig forældes, men måske fornys?

GLÆDELIG JUL 2020!