Hønsehus med hønsegård – rugemaskine og hønseracer i haven

0

Hønsehus med hønsegård ses oftere i private haver. I 2020 har danskerne for alvor fået øjnene op for de fordele, som et hønsehus med høns kan have for den enkelte familie. Har du ikke tænkt dig at din hane og høns skal klare opgaven med at udruge kyllinger, så kan en rugemaskine klare det.

Fordelene ved høns er mange. Har du børn vil børnene lære hvad det vil sige at passe og pleje dyr. De vil lære at hjælpe til i hjemmet og få nogle daglige meningsfulde gøremål såsom at sørge for rent vand og mad til hønsene. Høns er nemme at holde, og de er ikke dyre i drift. De kan spise madrester, ukrudt, græs, snegle, biller, larver med mere.

Valg af hønsehus og høns

Inden du vælger at købe hønsehus, er det en god ide at gøre sig nogle tanker. Det eneste du i første omgang behøver at tage stilling til er:

  • Hvilke hønseracer du ønsker – nogle ligger mange æg, nogle er gode kødhøns andre er børnevenlige?
  • Hvilket hønsehus du ønsker – stort hønsehus, lille hønsehus, hønsehus med hønsegård?
  • Hvor dit hønsehus skal være placeret i haven?
Hønsehus med hønsegård

Hønseracer

Solen skinner, der er blå himmel og du har mulighed for at se flere hønseracer gå rundt i hønsegården. De er alle forskellige af udseende hvad farver, form og størrelse angår.

Nogle er brune med rød hanekam fx Isa Brown

Nogle høns er sorte med rød hanekam fx Australorps

Australorps høns

Nogle høns er hvide og sort fx Sussex

Af andre hønseracer kan nævnes New Hampshire, Tværstribet Plymouth Rock, Plymouth Rock, lys Sussex, Silkehøns, Skånske blomsterhøns, Dansk landhøns, Wyandotter, Italiener el. Leghorn, Brahma og Orpington.

Rugemaskine eller naturlig udrugning

Der er ulemper og fordele ved at vælge en rugemaskine til at klare udrugning af kyllinger. Her kan du selektere hvilke æg du ønsker udruget ud fra hvem kyllingemor er. Har du udset dig en flot høne kan du efter 4 dage hvor hanen har besprunget den rette høne flere gange udvælge hønens æg og ligge den i rugemaskinen. Det er vigtigt at parringen har stået på i flere dage, for at sikre at æggene er blevet befrugtet.

Valg af rugemaskine

Når du vælger rugemaskine bør du gøre dig klart hvor mange kyllinger du ønsker udruget. Du kan købe rugemaskiner til 24 æg eller rugemaskine til 56 æg. Har du en stor hønsegård og et stort hønsehus, så vil du måske vælge en fuld automatisk rugemaskine med plads til mange æg.

Overvej derfor dit behov før du vælger en udrugningsmaskine. Rugemaskiner kan oftest bruges til både hønseæg, andeæg, vagtelæg og gåseæg.

Populær rugemaskine fra Hønsehus.dk

Leave A Reply

Your email address will not be published.