Glarmester Lyngby udtaler – Sådan slipper du for dug på ruderne

0

I denne artikel vil en Glarmester Lyngby fortælle om de typiske problemer der opstår ved dug på indersiderne af ruderne, og hvordan du kommer af med det

Hyppigste problem med vinduer

Du har sikkert oplevet der er kommet dug og kondens på dine ruder? Og du kan helt forstå hvorfor det kommer? Så

Dug og kondens på inder og yderside af rude

Der bliver dannet fugt og kondens når den varme luft møder den kolde rude. Den varmeluft nedkøles og der efterlades fugt på ruden. Der kan ikke gøres noget ved duggen udvendig, og der forekommer typisk kun i de varme måneder.

Dug på indersiden af ruden, er til gengæld noget du kan gøre noget ved. Grundet til der kommer dug indvendigt på ruden, skyldtes at der enten er for fugtigt indenfor eller at din rude er dårlig til isolere.

Du kan starte med at lufte noget mere ud, god ventilation eliminere nemlig fugt. Hvis der stadig kommer fugt på ruden, er det nok rudens skyld, og måske er det på tide at skifte den ud. En god ide at kontakte en glarmester, der kan kigge på det og give sit professionelle bud.

Det er vigtigt at du gør noget ved med det samme. Fordi hvis dine lister er lavet af træ, vil fugten blive suget ned i træet, hvilket gør at træet kan gå i forrådendelse. Dette er ikke noget du vil have skal ske. Det er både dyrt at få lavet og i værste tilfælde kan der komme skimmelsvamp.

Sådan forhindrer du kondens på ruderne

Hvis dine ruder er termo og gamle, er det ikke så meget du kan gøre for at redde dem. Vi anbefaler at du skifter dem ud med nogle nye. Sådan sikrer du dig også at der ikke vil komme kondens på ruderne indvendigt mere.

Hvis der fortsat kommer dug, efter du har fået skiftet ruderne. Skal du udlufte din bolig noget mere. Glarmester Lyngby anbefaler at du skal kontakte en professionel hvis du er i det mindste i tvivl.

Leave A Reply

Your email address will not be published.