Børnepenge luner godt i budgettet

0

Børnepenge udbetales automatisk på forældrenes eller værgens konto. Beløbets størrelse afhænger af barnets alder. Taksterne på børnepenge er inddelt i aldersgrupper:

  • 0-2 år
  • 3-6 år
  • 7-14 år
  • 15-17 år

Børnepenge bliver udbetalt den 20. i hvert kvartal for de 0-2 årige, 3-6 årige og 7-14 årige. Ved de 15-17 årige bliver børnepenge derimod udbetalt hver måned. I takt med, at barnet bliver ældre, falder taksten.

3 gode idéer til at bruge børnepenge på

Du kan børnepenge til alt mellem himmel og jord. Det er kun dig, der afgør, hvad dine børnepenge skal bruges til. Vi har fundet 3 gode forslag til, hvordan du kan bruge dine børnepenge og give den en ekstra, økonomisk skalle i forhold til gode oplevelser:

  1. Lej et feriehus i et feriecenter i en weekend eller en uge. Børnene elsker den ro og den hygge, der er forbundet med et feriehus. De elsker at pøle i feriecentrets svimmingpool i flere timer. Og faktisk er det ikke kun børnene, for mange forældre er lige så vandglade som børnene, når det kommer til stykket. Når alle er ved at være godt rynkede og har plasket rundt i lang tid, er det tid til en omgang afslapning i saunaen. Og mange andre hyggelige oplevelser venter forude. Fx at spille badminton eller floorball. Lave smykker eller male et motiv til en t-shirt. Lege fangeleg i legelandet, hvor energien bliver brændt af på at rutsje og kravle op og ned. Eller en aften med spil og gode grin.
  2. Spisning og biograf. Tag først familien med på en restaurant. Her kan I nyde den lækre mad og hinandens selskab. Det er en god måde at samle familien på og være nærværende. Bagefter går turen til biografen for at se en god film. Både børn og voksne elsker den hygge, der er i en biograf. Den store skærm med et skarpt billede. En lyd, der føles som om, den suser igennem kroppen. At høre de andre gæster knase popcorn eller baconchips i munden. Lyden af, når det sidste sodavand suges op i sugerøret, eller når en slikpose åbnes. Alt det hører med til et biografbesøg.
  3. Sæt tryk på spændingen, når det er gavetid. Børn har altid mange ønsker – også i den lidt dyre ende af pengeskalaen. Med børnepenge har du mulighed for at spare op til ekstra store fødselsdagsgaver eller julegaver og give børnene en overraskelse til den store guldmedalje.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.