Bestiller du også mad ud af huset når du holder fest?

Flere og flere danskere fravælger at bruge timevis i supermarkedet og køkkenet når de inviterer venner og familie til fødselsdagsfest, konfirmation, barnedåb eller andre hyggelige sammenkomster.

Vær en del af din egen fest

Istedet bestiller de mad ud af huset fra en af de mange udbydere, der kan levere catering til fester og arrangementer. Det giver dem et langt større overskud til at være nærværende med gæsterne og være en del af festen, når det ikke er nødvendigt at stå i køkkenet i timevis både før og under festen.

Samtidigt lader du erfarne kokke stå for at lave maden og risikerer dermed ikke at stå uden mad til gæsterne, hvis noget skulle gå galt når et almindeligt familiekøkken pludselig er under pres og skal bruges til at lave mad til masser af gæster.

Hvad skal der serveres for gæsterne?

Storhedstiden for den klassiske suppe, steg og is er ved at være ovre. I dag er kreativiteten langt større når danskerne inviterer til fest. Således vælger mange i dag at lade gæsterne forsynes sig fra en klassisk buffet eller brunchbuffet når de holder fødselsdag. Det uhøjtidelige i buffetservering går også igen når der serveres tapas eller fingerfood, der bliver mere og mere populært ved alt fra receptioner til barnedåb og studenterfester.

Vælg den rigtige udbyder

Rigtigt mange hoteller, kroer og andre typer køkkener kan i dag tilbyde at levere mad ud af huset til din fest. Der er dog stor forskel på maden både i type og kvalitet, men også hvor meget du som vært ved festen selv skal stå for. Nogle udbydere kan levere maden kort tid inden festen begynder, hvilket kan være praktisk ved eksempelvis en konfirmation, hvor man ofte befinder sig i kirken indtil kort inden gæsterne ankommer. En af disse udbydere er Kokken & Jomfruen, der også altid leverer maden varm og stort set klar til servering. Hos andre udbydere er det nødvendigt selv at afhente maden ligesom nogle altid leverer maden kold og man således selv skal varme og anrette i eget køkken inden servering. Det er således ikke nok bare at kigge på, hvilke retter man ønsker på bordet, men også hvordan de leveres på dagen for festen.

Den gode fest

Der indgår mange elementer i at skabe en god og mindeværdig fest og maden er bestemt et af dem og det er netop derfor flere og flere danskere vælger mad ud af huset når de skal holde fest. Det giver en bekymring mindre i rækken af detaljer man ofte er nødt til at holde styr på når man skal holde fest for mange gæster og giver endnu bedre mulighed for at skabe fantastiske minder sammen med gæsterne.