De største festivaler i Danmark

0

Hele verden er blevet ramt af COVID-19 og alle de største festivaler i Danmark er blevet aflyst. Det er et stort tab for de tusindvis af festivalgæster, der hvert år drager mod en eller flere af landet mange festivaler.

Du kan læse om de største festivaler i Danmark hos Wanderwind.dk – Find priser, datoer og info på Danmarks 20 største festivaler.

Danmark er kendt for sine festivaler verden over. Faktisk sælges en ret stor procentdel af billetterne til Roskilde Festival til gæster fra andre lande. I år skulle have været 50. gang, at Roskilde Festival afholdes, hvorfor den hurtigt fik kaldenavnet RF50.

Festivaler aflyst over hele landet

Det bliver desværre ikke til noget 50-års jubilæum for den verdenskendte festival i år. Landets andre store festivaler er ligeledes aflyst og det samme er vores gadefester som f.eks. Distortion.

Distortion var ellers én af de allerførste til at skyde arrangementet længere ud i fremtiden. Plan B var af afholde den Københavnske gadefest i slutningen af august. Men efter Regeringens udmelding d. 6. april stod det klart, at også plan B måtte aflyses.

Regering har besluttet at store forsamlinger fortsat er forbudte til og med august måned. Det rammer derfor alle de store danske festivaler som højst sandsynligt må undvære koncerter, fest og teltovernatning helt indtil næste år.

Danmarks mange festivaler

Danskerne er vilde med festivaler og vi har rigtigt mange fordelt over hele landet. På langt de fleste er der mulighed for at overnatte. På de festivaler hvor det ikke er muligt at overnatte på selve festivalen, har arrangørerne mange gange lavet aftaler med lokale overnatningssteder.

Danmark har flere festivaler, der er meget tema-orienterede. F.eks. Copenhell, hvor der er fokus på rock og metal. Der findes også flere jazzfestivaler rundt omkring i landet og andre små og store festivaler med fokus på forskellig slags musik.

De største festivaler i Danmark er præget af mere alsidig musik og som regel med et stort fokus på popmusik.

Også festivaler som Heartland og Northside bliver stadig mere populære. Festivalerne har et større fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed. Der lægges f.eks. vægt på, at maden er lokalt dyrket eller produceret. Der er områder, hvor ‘langsom livsstil’, ro og højt til himlen er i fokus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.