Frivilligt arbejde i udlandet

Kombinér rejselysten med frivilligt arbejde og få fyldt godt op i den mentale rygsæk. Mange unge mennesker, der er usikre på uddannelsesvalg, jobs og fremtiden i det hele taget vælger et højskoleophold for at blive inspireret, socialt stimuleret og få et større perspektiv på tilværelsen.  Mange drømmer om at kunne være med til at gøre en forskel gennem frivilligt arbejde i udlandet.

Undervisning og kulturudveksling

Hvis det frivillige arbejde skal være til gavn for alle parter, skal det være struktureret og velorganiseret – ellers risikerer man, at arbejdet ikke bærer frugt. Zanzibar Højskolen er en af de danske organisationer, der har etablerede samarbejde med det lokale samfund på Zanzibar. Som højskolelev kan du her bidrage frivilligt til flere langsigtede projekter. Et af projekterne går ud på at undervise lokalbefolkningen i det engelske sprog. Ved at hjælpe med at forbedre de lokales engelskkundskaber øges deres jobmuligheder betragteligt.

Et andet større projekt går ud på at indgå i fællesskaber med fokus på kulturudveksling. Her handler det om at fortælle om sine erfaringer som ungt menneske i Skandinavien og høre om, hvordan ungdomslivet er i det sydøstlige Afrika. Derudover er det også muligt at indgå i sports- og legegruppen, der rummer lærerige og sjove oplevelser for alle parter. Læs mere om mulighederne for frivilligt arbejde her.

Del de store oplevelser med andre unge

Det kan være en stor mundfuld at opleve kulturchokket som nyankommet til Afrika. Men som elev på Zanzibar Højskole kan du dele oplevelserne med mange andre unge mennesker. Udover det frivillige arbejde byder opholdet også på mulighed for Adventure-ture til fastlandet, dykning og surfing. Derudover er der blandt andet undervisningsforløb i miljøkendskab, selvindsigt, kulturforståelse og Swahili. Omdrejningspunktet om de mange oplevelser er dog højskolelivets stærke fællesskab.

Lær dig selv og verden at kende

De mange indtryk og erfaringer giver unge mennesker mulighed for at lære sig selv bedre at kende. Gennem det fire måneder lange ophold på Zanzibar Højskolen får eleverne et intensivt indblik i, hvordan verden ser ud langt væk fra Danmark. Det nye perspektiv på verden kan ikke undgå at ændre på forståelsen af ens egen placering i den. Derfor kommer der ofte mere modne, selvsikre og glade unge mennesker hjem fra højskolen, der er bedre rustet til fremtiden. Her kan du læse mere om vores højskole.

Denne artikel er skrevet af Zanzibar Højskolen.