Skønne King Louie kjoler – Hvorfor skal du vælge bæredygtigt design?

0

Hver gang du køber et produkt, støtter du firmaet bag og dermed de metoder, de bruger. Det gælder også for tøj, og modeindustrien er desværre kendt for ikke at score højt på bæredygtighed.

Bæredygtigt design handler om at bruge materialer og metoder, som belaster klimaet og miljøet mindst muligt. Desuden skal ansatte i industrien have ordentlige vilkår – og her har mange modefirmaer dårlige forhold for fx tekstilarbejdere.

Et af de modebrands, der kan kalde sig bæredygtige, er det hollandske mærke King Louie. KingLouie lægger nemlig stor vægt på, hvor deres materialer kommer fra, når de laver deres velsiddende King Louie kjoler.

Vidste du, at polyester er lavet af olie? King Louie bruger i stedet genbrugsplast til polyester. I deres bæredygtige design af feminint modetøj bruger de også økologisk bomuld og ecovero, som er en garanteret bæredygtig udgave af viskose.

Bæredygtigt design involverer også minimal brug af kemi, som er skadelig for miljøet og de personer, der arbejder med den. I produktionsfasen gennemgår tøj forskellig bearbejdning, og King Louie kjoler er lavet med mindst mulig brug af skadelige kemiske stoffer. Blandt andet kan man genbruge kemikalier i et lukket anlæg – som man gør, når man fremstiller ecovero.

King Louies økologiske produkter har desuden et certifikat fra GOTS – Global Organic Textile Standard. Kun få brands i modeindustrien lever op til den standard for bæredygtigt design og økologi. Vil du vælge bæredygtigt design inden for mode, kan du med fordel kigge efter GOTS-mærket.

Er du bekymret for børnearbejde og slavelignende forhold? Nogle steder i verden eksisterer den slags stadig, fordi det gør produktionen betydeligt billigere. King Louie er et af de modemærker, der aktivt tager skarp afstand fra sådanne grumme forhold. Alle fabrikker, der producerer KingLouie kjoler og King Louie nederdele, garanterer ordentlig løn, sikkerhed, sundhed og rimelige arbejdstider.

Hvis du vil sikre dig, at du støtter ordentlige forhold i modeindustrien, kan du gå efter mærker, der som King Louie er medlemmer af Fair Wear Foundation. FWF er en uafhængig organisation, der kontrollerer arbejdsforholdene under fremstillingen af tøj.

Køber du en KingLouie nederdel eller en King Louie kjole, er du med til at støtte et brand, som tager ansvar for arbejdsforhold, klima og miljø. Dermed er du med til at rykke modeindustrien i retning af mere bæredygtigt design.

Leave A Reply

Your email address will not be published.