3 ting du bør huske til din skiferie

0

Det kan være en besværlig og uoverskuelig proces at planlægge en skirejse. Specielt hvis man ikke har mange års erfaring, og man ikke har 100 % styr på, hvad der er nødvendigt at have med på turen.

For at gøre det lidt nemmere for dig, får du her en liste over vigtige ting, du bør huske på din skitur, så du får den bedste oplevelse.

Undersøg ski destinationen og tidspunkt

Vejret i de svenske bjerge, de østrigske alper og hvor du ellers har overvejet at stå på ski er naturligvis skiftende ligesom herhjemme. Derfor kan du ikke forvente, at der altid ligger perfekte dynger af frisk sne og venter på dig. Hvis der er én kritisk faktor for din skiferie, så er det naturligvis sneen.

Afhængigt af hvor du tager hen, kan det som udgangspunkt altid anbefales at holde skiferien i vintersæsonens højdepunkt, hvor der er størst chance for de bedste forhold på pisterne. Tænker man økonomisk, skal man dog særligt genoverveje, om netop uge 7 er den bedste tid at tage afsted, da priserne i vinterferien typisk ligger en del højere. For at være mere sikker på vejret, kan du tjekke op på det ved de forskellige destinationer online og endda se live webcams for at få et præcist billede af forholdene. På den måde ved du, hvad der ligger og venter på dig.

Planlæg aktiviteter til afslapning

Det kan være hårdt at stå på ski, og man flyver næppe afsted på pisterne fra, at man står op og til, at man går i seng hver dag. Selvom skiferien er dedikeret til at stå på ski, så er det en god idé at sætte tid af til at kunne slappe af og komme sig over de fysiske anstrengelser i stedet for at køre sig selv død halvvejs gennem den længe ventede ferie.

Sørg derfor for at have nogle planer og idéer til, hvordan denne tid bedst muligt bliver brugt i omgivelserne. Dette kan f.eks. betyde, at der skal planlægges noget transport, hvis der er noget interessant i nærheden af din skihytte, der er et besøg værd. Ofte er der også fra skiresorternes side planlagt forskellige oplevelser og aktiviteter der bør undersøges.

Lav en tjekliste over skitøj og skiudstyr

Det ville være super ærgerligt at bruge en masse tid og penge på at planlægge den perfekte skiferie for så at opdage på pisten, at du mangler en vigtig del af dit skiudstyr. Det er derfor en rigtig god idé at lave en tjekliste med alt skitøj, skiudstyr og andet, som du regner med at skulle få brug for på turen.

Det kan for eksempel være selve skiene, skistøvler, skibriller og selvfølgelig alt skitøjet. Du bruger dog ikke alt tiden på de kolde pister, så husk også at have noget tyndere tøj med til dette. Tænk ethvert scenarie og enhver kropsdel igennem. Er der noget du mangler at pakke?

I denne forbindelse bør du også huske at få styr på alt det manglende udstyr og tøj i god tid. Ofte kan det være svært at bedømme størrelser og hvilke ski eller skistøvler, der passer til netop dig. Så overvej eventuelt at tage ud og prøve noget forskelligt på forhånd, så du ikke sidder fast med for store skistøvler eller en for lille skijakke et par dage inden du rejser afsted.

Et godt sted at købe sit skitøj og skiudstyr er hos AktivVinter.dk, der er en af landets førende butikker med stort sortiment og lave priser. De sælger eksempelvis skibukser til damer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.