Hvordan kan man style en skjortekjole?

Det korte svar er: På rigtig mange måder, og skjortekjoler kan bruges hele året rundt!

Kjoler er ikke kun til sommerbrug, og skjortekjolen er en favorit, fordi den er løs og behagelig, samtidig med at den kan bruges til alverdens lejligheder. Den løse pasform giver dig frihed, og du kan også fremhæve dine feminine sider, hvis du ønsker det.

Den klassiske skjortekjole er som regel ret neutral, hvilket gør den dejligt alsidig. Hvis du vil have et mere feminint look, kan du skabe figur med et bælte. Mange skjortekjoler har allerede et indbygget bælte eller bindebånd, og for et ekstra touch kan du gå efter en med sløjfe. Du kan også gå efter feminine detaljer som broderi, blomsterprint eller flæser.

En enkel skjortekjole kan piftes op med en blondetop under eller med farverige accessories – gerne chunky statement pieces. Du kan tage stilen i alle retninger. Til fest kan du med fordel bruge skjortekjoler sammen med høje sko eller støvletter. Til afslappet brug fungerer bukser og sneakers perfekt, og på koldere årstider kan du smide en strik ud over. Om sommeren kan du selvfølgelig have bare ben eller et par korte tights under. I sommervarmen er det løse snit ideelt, og så er den luftige skjortekjolen også tækkelig til arbejdet. 

Den mest alsidige skjortekjole få du ved at vælge en neutral farve, for eksempel sort, hvid, sandfarvet eller denim. Hvis du gerne vil have mere farve ind i din garderobe, men det ikke skal være for meget (til din smag), kan du overveje fine, enkle prints. Der er adskillige at vælge imellem!

Stoffet har naturligvis meget at sige, så vælg et lettere et af slagsen, hvis du ved, du også gerne vil bruge skjortekjolen ved festlige lejligheder. Det kan for eksempel være viskose eller tencel. Er du til et mere råt eller rocket look, kan du gå efter denim eller store tern som mønster. Eller brug skjortekjolen lukket med en læderjakke over.

Du behøver endda ikke at begrænse dig til at bruge skjortekjoler som kjoler! Hvis din skjortekjole kan knappes op hele vejen ned, kan den bruges åben som et alternativ til en cardigan eller en blazer. Prøv dig frem!