3 gode tips til gymnasieelever der søger videregående uddannelse

0

Hvis du er studerende på et af landets gymnasier og kan se lyset for tunnellen af din gymnasietid, så har vi her et par tips og tricks til, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du skal søge optagelse til videregående uddannelse.

Tænk over hvilke uddannelser der ville passe dig

Rigtig mange af gymnasiets elever har svært ved at vurdere, hvilke fremtidsmuligheder der er, og hvilken retning man vil med sit liv efter sin gymnasielle uddannelse. Det er derfor rigtig vigtigt at tilegne sig noget viden om de uddannelser, der tilbydes på de videregående uddannelsesinstitutioner som: universiteter, erhvervsakademier, designskoler eller diverse elevpladser. Mulighederne er mange. Hvis du allerede ved på nuværende tidspunkt, hvilket job du vil have efter din STX eller HF uddannelse, så er det værd at vide om der er en eller flere muligheder for at uddanne dig som det du har lyst til. Rådet lyder derfor på at undersøge dine muligheder for videregåendeuddannelser, og gør dig nogle tanker om, hvilke erhverv og kompetencer der foreligger inden for din studieretning fra din gymnasielle uddannelse.

Undersøg hvor og hvornår du vil søge optagelse ud fra din adgangsgivende eksamen

Mange nyudklækkede studenter mangler viden om hvordan man vælger sin videregående uddannelse, og hvor og hvornår man skal søge ind på kvote-2 og kvote 1. Ikke nok med at man som gymnasiestuderende skal forholde sig til fremtidigt uddannelsevalg, så skal man også forhold sig til et optagelsesystem, hvor man skal tage sit eksamensbevis i betragting. Der er en række frister og deadlines for ansøgninger man skal overholde for at blive ooptaget. Typisk vil kvote-2 ansøgningerne til videregående uddannelser ligge d. 15. marts hvert år for dem som ikke har adgangsgivende eksamen til den ønskede uddannelse. Hvis du søger direkte optagelse gennem kvote-1 vil dette oftest ligge i juni. Du skal altså tage stilling til hvilken uddannelse du vil søge, har du karakterene fra gymnasiet til at søge direkte optagelse, og hvilke specifikke krav og frister er der fra uddannelses institutionen .

Dokumentation er essentielt for optagelse på udannelser

Du skal altid huske at vedlægge og dokumentere dine gymnasielle aktiviteter, arbejde, længerevarende rejser, studierelevant erhvervserfaring og udlandsophold. Dette er specielt vigtigt for kvote-2 ansøger, da de skal optjene merit for det manglende karaktergennemsnit. Det er derfor vigtigt at man søger på det specifikke studie, og sætter sig ind i de krav og dokumentationer, som uddannelsesstedet måtte have, herunder om institutionen udelukkende tager HF studerende ind, hvilke aktiviteter der vægter højt, krav til vedlæggelse af dokumentation for studie relevante aktiviter, der bl.a. også skal bruges til den motiverede ansøgning, hvis dette er et krav.

Er du folkeskoleelev og leder du derimod efter et lokalt og hyggeligt gymnasium i Vejen? Så læs om Vejen Gymnasium.

Du kan også læse om efterskoleophold her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.