Et skolefoto siger mere end 1000 ord

Hvis dit barn har fået taget et skolefoto for nylig, kan du formentlig genkende, at man stiller høje krav til kvaliteten. Har jeg ret? Vi forventer nemlig en langt højere billedkvalitet, når det kommer til skolefotos, end vi gør af hverdagsbillederne fra vores smartphones.

Hvorfor holder man fast i at få taget professionelle skolefotos?

Det er naturligvis en selvfølge at et skolefoto skal komme i langt højere billedkvalitet end et almindeligt portrætbillede. Derfor ser vi som forældre altid med kritiske briller på billederne, og forventer noget ekstraordinært. Men hvad er det egentlig, der gør et skolefoto så specielt? Og hvad er det inde i os forældre, der gør at vi går så meget op i netop disse billeder?

I os danskeres, til tider, stressede hverdag, glemmer vi ofte at værdsætte de øjeblikke, der virkelig betyder noget i tilværelsen. Mange glemmer en gang imellem bare at stoppe op, lige og nyde tingenes tilstand som de er, og sætte pris på de personer der er vigtige for en.

Her kan en dygtig skolefotografs evne til at tage et smukt og personligt skolefoto komme ind i billedet. Den dygtige fotograf formår nemlig at fremhæve de karakteristiske personlighedstræk hos hver enkel person, og formidle dem gennem sine billeder.

Hvad betyder disse billeder for os forældre?

Når man som forælder får dette billede af sit barn, kan man næsten ikke andet end at blive stolt og varm om hjertet. Man gemmer disse billeder år efter år, og hiver dem en gang imellem frem, hvis de i forvejen ikke er kommet op og hænge i hjemmet.

Denne type af billeder betyder med andre ord rigtig meget for os forældre. De kan nemlig noget helt andet end de billeder vi tager til hverdag med vores smartphones. Netop fordi de er taget af en professionel fotograf med speciale i denne type billeder, og som derfor kan få det bedste frem i de portrætter der tages.

En dygtig skolefotograf formår nemlig at fange ændringerne i tid på allersmukkeste vis. Det er derfor et fag, som jeg personligt synes er vigtig at holde i live, da det ikke kan erstattes med hverdagsbillederne fra en smartphone.

Jeg håber du blev inspireret af dette indlæg. Hvis du fandt det interessant, kan jeg varmt anbefale dig at læse dette indlæg om bryllupsfotografi. Læs mere her.

Comments