5 tips til at finde den rette bryllupsfotograf

0

Rigtig mange bliver gift hvert år, og laver vi en rundspørge blandt brudeparrene ang., hvordan de har budgetteret i brylluppets forskellige poster, så er der stor sandsynlighed for, at bryllupsfotografen har stået øverst på prioritetslisten sammen med brudekjole, jakkesæt og festlokaler.

Og det er også forståeligt nok, for hvem vil have mindre skønne billeder til at mindes så stor og vigtig en dag? Nej, så giver det mere mening, at man betaler den pris, det koster at få en dygtig fotograf på sin bryllupsdag. Og vil man have kvalitet, så må man indse, at det koster penge.

Men hvordan finder man den helt rigtige fotograf til sit bryllup? En enkelt søgning på Google afslører, at der er mange, som gerne vil tage dine bryllupsbilleder – for en pris naturligvis. Det er ingen hemmelighed, at det tager tid at finde en dygtig fotograf, og i realiteten er det ikke meget anderledes, end når man leder efter brudekjole eller selskabslokaler.

Læs videre neden for og få 5 gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du leder efter den helt rigtige bryllupsfotograf til dit bryllup. Vil du gerne have større indblik i, hvad bryllupsfotografering kræver fra fotografens perspektiv, så besøg www.jacobandersen.net og kom bag kulisserne.

1. Det betaler sig at betale for en dyr fotograf

Hvis du støder på et tilbud, der er for godt til at være sandt, så er det nok også for godt til at være sandt. Fotografering er en nærmest en kunstart i sig selv, og det kræver mange års erfaring og dyrt udstyr at levere topklasse kvalitet. Det får du ikke, hvis du vælger en nystartet fotograf, der gerne vil give dig et røvertilbud som kompensation for, at vedkommende ikke er så erfaren.

Det er ikke unormalt at skulle betale 10.000-15.000 kr. for en bryllupsfotograf, og de rigtig dygtige fotografer tager endnu mere. Vær derfor forberedt på at afsætte et større beløb af til bryllupsfotografens honorar.

2. Kig fotografens portefølje grundigt igennem

Når du leder efter fotograf, så sørg for at kigge potentielle kandidaters porteføljer grundigt igennem. Mens du og din forlovede gør det, bør I lægge mærke til, hvad det især er, at I kan lide ved de forskellige billeder. Alle fotografer tager billeder på hver deres måde, og nogen kan fotografere i flere stile end andre. Men ved at granske deres porteføljer, kan I nemmere udvælge den bryllupsfotograf, hvis stil I synes passer til jeres bryllup.

3. Beslut jer for hvilken stil I vil fotograferes i

Punkt 3 er en forlængelse af punkt 2 på den måde, at forskellige fotografer tager billeder i forskellige stile. Det er ikke meget anderledes end kunstnere, der maler forskelligt fra hinanden. Gør jer derfor tanker om, hvilket udtryk I gerne vil have, at jeres billeder får. Vil I gerne fotograferes i den romantiske stil, hvor baggrunden er grøn og frodig og fuld af blomster? Eller er I mere til et moderne og urbant udtryk, hvor I ikke har noget imod at have bybilledet som kulisse?

4. Spørg venner og bekendte efter anbefalinger

Året er 2019, men vores familie og venners ord har stadig stor pondus i denne dag i dag. Kender I nogen, som er blevet gift for nyligt, og synes I, at deres bryllupsbilleder er flotte, så skal I ikke være bange for at spørge efter, hvordan samarbejdet med fotografen var.

5. Lav en detaljeret slagplan for den store dag

I har fundet en dygtig fotograf, og nu er den store dag oprindet. Forhåbentligt har I lavet en slagplan over, hvilke billeder der er musthaves, og hvilke er bare er nice to have? Mange bryllupper følger et fast skema med minimal plads til ændringer i køreplanen, og her er det vigtigt, at I og fotografen er nået til enighed om, hvilke billeder der absolut skal fotograferes. En professionel og erfaren bryllupsfotograf vil dog altid sørge for, at I har en slagplan for dagens fotografering.

Leave A Reply

Your email address will not be published.