3 tips: Sådan øger du din kreditværdighed betydeligt

0

Har du ansøgt om at låne penge i banken eller hos et online låneinstitut – dog uden held? Så skyldes det sandsynligvis, at din kreditværdighed er blevet vurderet som dårlig.

Pengeinstituttet vil nemlig sikrer sig, at du er egnet til at låne penge. Fortæller din kreditværdighed, at du har svært ved at overholde betalingsfrister og har megen udestående gæld, vil det blive en udfordring for dig at optage endnu et lån.

Det skal dog siges, at online låneinstitutter ikke sætter de største krav til din kreditværdighed sammenlignet med bankens krav og betingelser. Derfor kan det være nemmere at blive godkendt til et lån på nettet. Dog bør du altid sammenligne dine online lånemuligheder, før du takker ja til det første og bedste tilbud. Sådan bliver du sikret de bedst mulige lånevilkår.

Selvom online låneinstitutter er mere lempelige, når det angår din kreditværdighed, er det langt fra alle låneansøgere, der bliver godkendt. Det skyldes, at alle pengeinstitutter (banker såvel som online låneformidlere) vil gennemgå et kredittjek af dig, før du kan blive kunde hos dem.

Heldigvis kan du selv gøre en indsats for at forbedre din kreditværdighed, så du samtidigt forbedrer dine chancer for at få bevilget et lån hos et pengeinstitut.

I denne artikel får du 3 nyttige tips, der kan hjælpe dig på vej henimod det bedste lån til dig og dit behov.

1. Betal dine regninger til tiden

Det er ingen hemmelighed, at ubetalte regninger ikke ligefrem sender det bedste signal til kreditor. Kan pengeinstituttet se, at din kredithistorik er præget af rykkergebyrer og ubetalte regninger, vil din kreditværdighed få et nyk nedad.

Har du derfor svært ved at overholde dine betalingsfrister, vil det hurtigt få kreditor til at vurdere dig som uegnet til et lån.

Så, med andre ord, bør du altid betale alle dine regninger og afdrag til tiden, hvis du vil undgå en plettet kredithistorik.

2. Indfri din gæld, før du ansøger om lån

Sidder du inde med gæld i forbindelse med lån og ubetalte regninger, vil det ikke gå kreditors næse forbi. Al udestående gæld tynger nemlig din privatøkonomi, hvilket kreditor ikke tager let på, når de skal vurdere, om dit budget kan holde til endnu en belastning.

Derfor bør du afbetale alle dine store gældsposter, der kan hindre dig i at få et lån bevilget. Det er måske nemmere sagt end gjort – men ikke desto mindre nødvendigt, hvis kreditor skal anse dig som kreditegnet.

3. Find en medansøger

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil en medansøger gøre det meget nemmere for dig/jer at få et lån i hus. Det skyldes, at din og din medansøgers kreditværdighed nu bliver lagt sammen, og det vil i princippet fordoble din/jeres kreditværdighed. Især hvis din medansøger har en god indkomst og fornuftig økonomi.

En medansøger øger ikke blot din/jeres chancer for at få et lån – I vil også få tilbudt langt bedre renter og lånevilkår, da I sammen vurderes til at have en god betalingsevne. Så det kan være en klar fordel at få din ægtefælle eller et myndigt familiemedlem skrevet på låneansøgningen.

Vær dog opmærksom på, at I begge er ansvarlige for, at lånet bliver afviklet indenfor den bestemte periode. Hvis du ikke er i stand til det, er det altså din medansøger, der hæfter sig for betalingerne. Det frarådes derfor at søge med en ven eller kollega, da det hurtigt kan skabe splid og konflikter, hvis jeres relation ikke er stærk nok.

Når alt kommer til alt, afhænger din kreditværdighed af din økonomi og betalingsevne. Du kan derfor nå langt, hvis du får styr på din privatøkonomi ved at lægge et realistisk budget og få bugt med eventuel gæld.

Leave A Reply

Your email address will not be published.