Defor bør du altid bruge en VPN, når du færdes på nettet

Når du færdes på nettet bliver alt, hvad du foretager dig logget og registeret –både af din internetudbyder og de hjemmesider, som du er i kontakt med.

Din internetudbyder er forpligtet til det ved lov for at forhindre terror, og hjemmesiderne, som du besøger bruger for det meste informationerne til markedsføring.

Du har sikkert oplevet, at når du besøger en webshop på din PC, så får du vist reklamer for lige netop den webshop på din mobil eller tablet.

Dette sker fordi hjemmesiderne har registreret din IP-adresse og dermed dit digitale ”fingeraftryk”.

Men logging og onlinespionage er ikke den eneste fare, som vi udsætter os for på nettet.

Mange former for cyberkriminalitet er nemlig i kraftig vækst, og derfor er det vigtigere end aldrig før, at tage nogle forholdsregler, hvis du vil være på den sikre side.

En af de største fejl, som mange desværre begår er, at bruge de offentlige Wifi-hotspots, som man efterhånden finder mange forskellige steder – eks. på biblioteker og caféer.

På disse offentlige Wifi-hotspots er det nemlig forholdsvis nemt for uvedkommende hackere, at stjæle dine data og personfølsomme oplysninger. Det kan eks. være dine feriebilleder eller dit CPR-nummer.

Den sikre vej udenom

Hvis du gerne vil kunne færde sikkert og anonymt online – selv når du bruge offentlige Wifi-hotspots – findes der dog heldigvis en nem og meget effektiv metode.

Ved hjælp af en såkaldt VPN (Virtual Private Network), kan du nemlig anonymisere og kryptere din forbindelse, så det bliver stort set umuligt for uvedkommende at spore dig og stjæle personfølsomme oplysninger.

Helt kort forklaret virker en VPN ved at oprette forbindelse til en virtuel server, som kan stå placeret et hvilket som helst sted i verden. Når der oprettes forbindelse til en virtuel server, bliver din egen IP-adresse sløret, og dermed kan den ikke spores tilbage til dig.

Samtidigt krypterer en VPN også din forbindelse, hvilket betyder at dine data bliver lavet om til en kode, som kun din computer har løsningen på.

Hvis du gerne vil investere i en VPN, bør du læse denne test af VPN-tjenester: http://vpnzonen.dk/vpn/

Flere fordele end sikkerhed og anonymitet med en VPN

Men øget sikkerhed er anonymitet er ikke den eneste fordel ved at bruge en VPN. En VPN åbner nemlig også op for et hav af nye muligheder online.

Du kan eks. bruge en VPN til at streame danske tv i udlandet eller tilgå Netflix USA, som har langt flere film end Netflix Danmark.

Hvis du gerne vil vide mere om VPN-forbindelse, kan du med fordel læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk