Bliv forårsklar med en sund og flot frisure

Det er ikke kun vinduer, terrasser, havemøbler og cykler, der skal gøres forårsklar. Det gælder faktisk også dig selv. Der er næsten ikke noget, der kan slå den følelse, man får, når man tager fra frisøren med nyklippet og velplejet hår. Man føler sig ofte ekstra flot, og mange tænker endda ”Hvorfor gør jeg ikke det her noget oftere?” eller ”Hvorfor ventede jeg så lang tid?”.

Dét at gå til frisøren bør ikke kun været noget, man gør i anledning af specielle begivenheder. Hvordan dit hår ser ud, har faktisk stor betydning for dit udtryk, og det er altså også på baggrund af det, at andre danner sig et indtryk af dig.

Så har du forsømt dit hår henover vinteren ved måske at udskyde frisørtiden og glemme at pleje det lige så meget, som du burde, er der heldigvis hjælp at hente.

Book en tid til klipning

Det siger måske sig selv, at dette råd kom, men hvis du ikke har været ved frisøren i nogle måneder efterhånden, bør du hurtigst muligt komme afsted. En kold og fugtig vinter sætter ikke kun sit aftryk i vores sind, men derimod også i vores hår og på vores hud. Derfor er det utroligt vigtigt, at du får fjernet døde og slidte spidser, så dit hår igen fremstår sundt og friskt.

Er du ovenikøbet en af de mange danskere, der lever med leverpostejbrunt hår? Ja, så kunne det måske være en idé at pifte det op med striber eller en helfarvning. Striber er en nem løsning til dem, der blot vil tilføre lidt spil og liv til deres hår. Hvis du er i tvivl om, hvad der er muligt, kan du eventuelt forhøre dig hos forskellige frisører for at finde ud af, hvad der ville passe bedst til dit udtryk og ikke mindst din hudtone.

Når du nu alligevel er hos frisøren, er det måske også en idé at få ordnet både bryn og vipper. Hos rigtig mange frisører tilbyder de også bryn- og vippebehandlinger, så hvis du har lyse bryn og vipper, kan du gå all-in på selvforkælelse ved både at ordne det og dit hår.

Sørg for at pleje dit hår

Det er ikke altid en billig affære at gå til frisøren, men det afhænger især af, hvilke behandlinger du ønsker og selvfølgelig også, hvor frisøren ligger geografisk. Der er ikke nogen tvivl om, at frisører i de større byer tager en højere timepris end frisørerne i provinsen eller i forstæderne til storbyerne.

Derfor bør du også stile efter at vedligeholde den nye klipning og/eller farvning ved at pleje den derhjemme. Det er f.eks. en rigtig god idé at bruge en fugtgivende hårkur cirka én gang om ugen, og derudover skal du også sørge for at pleje det med varmebeskyttende hårprodukter, hvis du både føntørrer, glatter eller krøller det på daglig basis.

Hvis du ikke sørger for at varmebeskytte dit hår, vil det hurtigt komme til at se både slidt og tørt ud, og det er de færreste, der stræber efter sådan et look.