5 gode råd til den hjemmestrikkede eller -hæklede barselsgave

Det er svært at overgå den glæde, som man føler, når et lille nyt menneske kommer til verden. Ny forældre bliver altid oversvømmet med positiv opmærksom og ikke mindst gaver. Mange vil gerne give en personlig barselsgave, og intet er mere personligt end at lave gaven selv.

Flere og flere danskere begynder at hækle og strikke som hobby. Hvis man kan én af disse typer håndarbejde, har man fantastisk gode muligheder for selv at lave en unik og personlig gave. Der er dog lige nogle småting, som man skal overveje, før man finder hæklenål eller strikkepinde frem.

Tag en snak med modtageren

En barselsgave skal helst være en overraskelse for modtageren, men det betyder ikke, at du ikke kan tage en snak med den vordende mor.

Det kan især være en god idé at spørge ind til modtagerens ønsker i forhold til farver, for det er ikke sikkert, at I har den samme holdning med hensyn til farvevalg. Det er for eksempel langtfra alle forældre, som ønsker at få en masse lyserøde ting, hvis de venter sig en pige. Det kan også være, at de kommende forældre allerede har valgt et bestemt farvetema til børneværelset, og så er det perfekt, hvis din barselsgave passer ind i rummet.

Vær kreativ

De vordende forældre har næsten med garanti allerede sikret sig, at det mest uundværlige, når det gælder babyudstyr. Derfor bør du også forsøge at undgå, at du står i en situation, hvor du for eksempel har lavet et babytæppe kun for at opdage, at de allerede har et tæppe.

Når du selv laver din barselsgave, har du gode muligheder for at være kreativ og lave en unik gave, så forsøg også at være lidt kreativ med hvad du laver. En suttesnor er måske et nemt og hurtigt projekt, men måske er det værd at overveje, om du kan lave noget endnu mere unikt, som de nye forældre måske slet ikke vidste, at de manglede.

Vælg garn der kan maskinvaskes

Det er hårdt at være nybagte forældre, og derfor bør du også forsøge at lave en barselsgave, som gør livet nemmere for dem. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du vælger en type af garn, som også kan maskinvaskes. Det er de færreste nye forældre, som har lyst til at skulle bruge tid på at håndvaske en masse håndlavede ting.

Bomuldsgarn 8/4 er ufatteligt velegnet til babyer, da det er en garnkvalitet i ren bomuld. Det betyder, at garnet uden problemer kan vaskes ved 60 grader, og derudover kan det også tørres i tørretumbleren. Den høje vasketemperatur er en stor fordel, da det slår alle bakterier ihjel.

Husk at tænke på barnets sikkerhed

Det er ufatteligt vigtigt, at du overvejer barnets sikkerhed, når du giver en hjemmelavet gave. Mange har en tendens til at automatisk at antage, at en opskrift er sikker, hvis den er populær, men popularitet er bestemt ikke en garanti.

Der er intet i vejen med at finde opskrifter online, men du skal huske at bruge din sunde fornuft. Du skal ikke vælge opskrifter, hvor der er løse snore, som kan udgøre en kvælningsfare, og der må heller ikke være løse dele, som barnet potentielt kan blive kvalt i.

Overvej at bruge økologisk garn

Alle har deres egen holdning til økologi, men mange mennesker oplever også, at deres prioriteter skifter, når de får børn. Mange bliver pludselig mere opmærksomme på at vælge de økologiske alternativer, når de handler til deres barn, og derfor bør du overveje at vælge økologisk bomuldsgarn, når du laver en barselsgave.

Der er ikke særlig stor prisforskel mellem almindeligt og økologisk bomuldsgarn, så gør dig selv og modtageren den tjeneste at brug et par kroner ekstra. Det er nemlig super lækkert at kunne sige, at din barselsgave er 100 % økologisk.