Derfor baner bambus vejen frem

Bambus kan noget helt unikt

Bambus er blevet det helt nye inden for bæredygtigt tøj. Når du hører om bambus som et materiale til tøj, tænker du måske, at det ikke lyder specielt behageligt. Dér tager du dog grueligt fejl. Selvom mange umiddelbart tror, at bambustøj sikkert har en dårlig komfort og fornemmelse mod huden, er det nærmere det modsatte, der er tilfældet. Bambustøj er nemlig ufattelig blødt, hvilket giver en god komfort.

Når du vælger bambus tøj, er du bæredygtig, og du får noget lækkert blødt tøj. Det er da den perfekte løsning. I dette indlæg kan du læse mere om, hvorfor bambus for alvor er kommet frem som en ny spiller inden for materialer til tøj og lignende.

Bambus kan noget helt unikt

Når der laves tøj af bambus, er det egentlig lavet af viskose, som man udvinder fra bambusplanter. Det giver et bæredygtigt materiale til forskel for kunststoffer som fx polyester, der ikke er godt for miljøet. Viskose har faktisk været brugt som materiale til tøj i mange år. Det er dog først inden for de seneste år, at det virkelig er blevet populært blandt de almindelige forbrugere. Det kan hænge sammen med, at bæredygtighed og respekt for miljøet også er blevet et mere omtalt emne.

Det bæredygtige ved bambustøj er måden, som bambus dyrkes på. Det, at det er et naturligt materiale, er den første fordel ved bambus. Derudover er der rigtig mange gode egenskaber ved bambus, der gør det ideelt som et bæredygtigt materiale til at producere tøj af.

Bambus er det gode valg for dig og miljøet

De gode bæredygtige egenskaber ved bambus er, at det er en plante, der vokser forholdsvis hurtig. Der er derfor ikke risiko for, at planten pludselig bliver udryddet. Derudover har bambus ikke brug for nær så meget vand som andre planter. En anden fordel er, at bambus er forholdsvis nem at gøre økologisk fra naturens side. Dette skyldes, at bambus besidder et stof, der nedsætter risikoen for bakterievækst, som kan være skadelig for bambussen. Når der ikke er særlig stor risiko for bakterievækst, er der heller ikke brug for at sprøjte eller kunstgøde bambussen, hvilket er til fordel for miljøet. Bambus har derfor rigtige mange egenskaber, der taler for bæredygtighed.

Bambus kan bruges til alverdens former for beklædning

Når der benyttes bambus til tøj og anden beklædning, er du ikke nødvendigvis begrænset til en form for tøj. Efterspørgslen har gjort, at der er rigtig mange muligheder for dig som forbruger. Du kan sagtens finde forskellige design til forskellig anvendelse, når du er på udkig efter tøj og lignende, der er lavet af bambus. Du finder både basis- og sportstøj samt strømper og undertøj, der er lavet af bambus. Der er derfor gode muligheder for at finde lækkert bambustøj, der er det gode alternativ i forhold til miljøet.

Hvis du gerne vil klæde dig mere miljømæssig rigtigt, er tøj fremstillet af bambus helt sikkert noget, du skal overveje. Der er nemlig en masse gode egenskaber, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med hverken samvittighed eller komfort.