Fodboldrejse til Real Madrid

Oplev Madrid LIVE på Bernabeu‎

0

Det er både muligt, og blevet meget prisvenligt at  tage på en fodboldrejse til Real Madrid, men inden vi afslører hvordan du kan gøre det til en god pris får du først den gode baggrundshistorie om klubben.

Real Madrid blev grundlagt i 1902 som ‘Madrid football club’ og har brugt de traditionelle hvide spilledragter lige siden. Ordet ‘real’ er spansk for ‘kongelig’ og blev skænket til klubben af kong Alfonso XIII i 1920, sammen med den kongelige krone i emblemet.  Holdet har spillet på deres hjembane in Santiago Bernabéu stadion siden 1947. Stadionet har plads til ikke mindre end 81,044, og er et af verdens mest berømte fodboldstadioner. Bernabéu har været vært for finalen i European cup/UEFA champions league fire gange.

Real Madrid etablerede sig selv som en af kæmperne indenfor Spansk og Europæisk fodbold i 1950’erne, hvor de vandt fem europæiske titler indenfor syv år. Real Madrid blev anset som det bedste hold i det 20. Århundrede og modtog ‘FIFA Centennial Order of Merit’ i 2004.

Real Madrid:  klubben med flest tilhængere

Klubben er et af de hold med flest fans i verden, og de har fanklubber over det meste af kloden, og herunder også i Danmark. Real Madrid er en af de tre grundlæggere af La Liga, og har aldrig været ude af den bedste spanske række siden den startede i 1929. Udover Real Madrid var de andre to grundlæggere Athletic Bilbao og Barcelona. Real Madrid har mange langvarige rivaliseringer, især El Clásico med Barcelona og El Derbi med Atlético Madrid. Real Madrid er et hold, som man enten elsker, eller man elsker at hade. I El Classico sammenhæng holder Real Madrid rekorden med 81 sejre over Barcelona, 76 sejre til Barcelona og 39 kampe er endt uafgjort. På det seneste har Barcelona dog haft et lille overtag. Udover selve fodboldstriden mellem Real Madrid og F.C. Barcelona har striden også politiske undertoner med kampen mellem regeringshovedstaden og Catalanerne. En strid som kun er blevet endnu mere intensiv det seneste år efter Cataloniens uafhængighedsafstemning. Catalanerne føler sig overset og “trynet” af centralregeringen i Madrid. Så du kan næsten altid være sikker på at der er mage følelser involveret når Real Madrid spiller på deres hjemmebane i det centrale Madrid.

En fodboldkultur som rager dybt

Når du kommer til Santiago Bernabeu, så læg mærke til den ene endetribune, som du vil se er besat udelukkende af folk klædt helt i hvidt. De fans, der holder til i den ende, har forpligtet sig til kun at bære hvidt tøj til Real Madrids hjemmekampe. Læg endvidere mærke til den fantastiske stemning som der er på stadion både før og under kampene, om end Real Madrids hjemmepublikum har ry for at være meget krævende. Det forpligter at have en track record som Real Madrids! I Spanien er kærligheden til et fodboldhold ofte et familieanliggende, som går i arv fra generation til generation, og du vil således også se hele familier, der sammen tager til fodbold. Når du først en gang har fået Real Madrids hvide farver i blodet, så er det for livs tid.

Real Madrid har gennem tiden opfostret mange kæmpestjerner, og også en række danskere har haft æren af at bære den hvide trøje. Henning Jensen, Thomas Gravesen og naturligvis ikke mindst Michael Laudrup, har haft hjemmebane på Santiago Bernabeu. Michael Laudrup begik jo nærmest en dødssynd ved at skifte direkte fra ærkerivalerne F.C. Barcelona. Noget som de vist ikke har glemt ham for i Catalonien.

En fodboldrejse til Real Madrid er en rejse for livet

Tag på en fodboldrejse til Real Madrid og oplev de medlevende fans støtte “Los Merengues” i en kamp på hjemmebanen Santiago Bernabéu. Under de fleste hjemmekampe er størstedelen af pladserne på stadionet optaget af sæsonbilletholdere, så det er en god ide at købe billetter i god tid! For at få et godt tilbud på at købe dine Real Madrid billetter online kan du tage et kig på fodboldrejse.nu hvor du både finder kampbillet, fly og hotel inkluderet i ét eller hver for sig.  På fodboldrejse.nu er det nemt at sammenligne billetter fra samtlige udbydere og finde billetter til gode priser.

Leave A Reply

Your email address will not be published.