Giv en barselsgave der både er bæredygtig, brugbar og flot

Mange barselsgaver består af babytøj

0

Rigtig mange gir babytøj i barselsgave

 

Ubrugt eller næsten ubrugt babytøj – flyder i en lind strøm igennem de danske børnefamilier.

Når et ungt par fortæller de venter barn, går der ikke mange timer, før de bliver tilbudt de første poser med brugt babytøj. Inden de ser sig om står der 4 poser i entreen.  Da tøj generelt er blevet billigere og der også er mode i babytøj, bliver der solgt rigtig meget babytøj. Og da babytøj sjældent når at blive særlig slidt, inden de bliver for småt, har de enkelte stykker tøj ikke en særlig lang brugstid. De resultere i mange poser næsten ubrugt babytøj der kunne bruges mange gange endnu
Selvom der også er et marked for brugt babytøj er det som oftes kun mærketøj der har en egentlig salgsværdi. Rigtig meget bliver smidt ud fordi tiden man skal bruge på at sælge det, bare ikke står i forhold til det man kan få for det. Og fordi mange simpelthen ikke har plads til at opbevare baby/børnetøjet til næste gang de får brug for.

Det er rigtig synd for os alle

Ikke kun for de forældre der forkøber sig, eller får meget tøj i gave. Men synd for os alle sammen fordi tøjindustrien faktisk er den industri der forurener næst mest – lige efter olieindustrien.  Produktionen af tøj fremstillet af bomuld medfører et stort forbrug af vand og sprøjtemidler, et stort energi forbrug til transport af materialer og fremstilling af stoffet. Flere kemikalier til at farve og behandle stoffet. Og endelig er tekstil industrien notoriske kendt for dårlige arbejdsforhold fordi konkurrence er så hård
Hvis du vil undgå at bidrage til forurening og dårlige arbejdsforhold, med relation til baby og børnetøj er her nogle gode råd til hvad du kan købe istedet:

Køb andet i barselsgave end børnetøj

  • Du kan f.eks. give en gave med en dejlig babyolie og babysalver lavet af rene varer og uden parfume, parabener og andre kedelige kemikalier. De kan både børn og voksne bruge
  • Køb stofbleer i en god kvalitet GOTS certificeret økologisk bomuld. Mange stofbleer på markedet i dag er en dårlig tynd kvalitet som ikke holder særlig længe. Gode stofbleer kan holde i rigtig mange år og når børnene er vokset ud af bleen kan de bruges som alt mulig klude. De er f.eks. utrolige til at pudse vinduer med.
  • Giv legetøj fremstillet af bærdygtige materialer som har lang brugstid, er nemme at holde rene og gerne kan bruge til flere formål. Der findes heldigvis rigtig mange gode fabrikanter af den slags i dag.
  • Giv et spisesæt i neutrale farver – fremstillet af bæredygtige materialer – f.eks. bambusfibre. Når du vælger neutrale farver istedet for med billeder og mange farver,  kan tallerknen bruges i længere tid og af flere børn. Husk endelig at tjekke det kan gå i opvaskemaskinen

Det må kunne gøres bedre!

Det var det vi tænkte, da vi begyndt at udvikle konceptet til Considershop.   Hvordan undgår man, at blandt andet barselsgaver,  bliver til spildt babytøj/forurening?
Det lagde grundstenen til vores koncept i Considershop. Vi ville udvikle barselsgaver, der både er bæredygtige, brugbare og en lækker oplevelse at pakke op.  Og det har vi gjort. Vi har udviklet 10 flotte barselsgaver, hvor alt er afprøvet og tænkt igennem, for både at være bæredygtigt, brugbart og flot god kvalitet.  Du kan se barselsgaver her
Men for os er det vigtigt at bæredygtig er hele vejen – så vi har også brugt lang tid på at finde den helt rigtige kasse til gaven. Den er ikke kun emballage. Den er velegnet til opbevaring eller gaveæske efterfølge og kan bruges mange gange. Vi har også brugt tid på at finde fragtemballage med mindst mulig spildplads, at holde virksomheden så papirløs som muligt og meget mere.
Hvis du vil læse mere om vores emballage filosofi, kan du kigge her 
Leave A Reply

Your email address will not be published.