3 forslag til anderledes julepynt

Er du træt af at hænge de samme gamle og sure nisser op til hver eneste jul? Julepynt behøver ikke være hverken gammelt, rødt og grønt. Julen er en fantastisk tid til at blive lidt kreativ med dekorationer til træet eller til boligen. Der er masser af anderledes og sjove julepynt at finde, og vi har her samlet 3 ideer til, hvad du kan kaste dig ud, hvis du gerne vil lave en anderledes julepynt.

Fælles for de julepynt, vi har valgt ud, er, at man kan lave dem selv. Hjemmelavet julepynt er den letteste og sjoveste måde at sikre, at pynten bliver personlig og anderledes. Desuden har vi lagt vægt på, at du kan kombinere nogle af dine andre hobbyer så som madlavning, blomsterbinderi og papirklipning med julen.

Lav dit eget krybbespil af bolledej

Et krybbespil er en hel traditionel juledekoration at have stående, og man finder den i forskellige variationer i rigtig mange af de danske hjem. Men har du nogle børn eller børnebørn, så kan det blive en sjov tradition at forsøge sig hvert år med at lave et spiseligt krybbespil.

Denne juledekoration smager både godt, og det er en sjov tradition, der kan gentages år efter år. Hvis I husker at tage et billede af jeres kreation hvert år, inden den bliver spist, så kan i sammenligne jeres krybbespil næste år med det forrige års. Det er en anderledes julepynt, der kombinerer den gode julebagning med kreativitet og den gamle julefortælling.

Lav din egen hjemmelavet krans til døren

En anden personlig julepynt er en af dem, der kan hænges på døren indtil dit hjem, nemlig kransen. Der er selvfølgelig rigtig mange flotte og bombastiske kranse at finde i forskellige butikker, men vil man gerne have noget sjovere og mere personligt julepynt, så kan man også selv kaste sig ud i at lave kransen.

Hvis man tager et familiemedlem i hånden, kan man finde masser af gode ting til kransen i skoven. Det kan være en måde at lave en krans, der er mere anderledes og personlig end dem, man kan købe. Hvis du holder af blomsterbinderi, så skulle sådan en krans lige være noget for dig.

Papirklipning med familien

Julen er familiens tid. Og juledekoration og julepynt er en fantastisk undskyldning for at bruge noget tid sammen med familien. Her kan man både lave og dekorere nogle helt typiske juledekorationer så som julehjertet og musetrappen. Men man kan også forsøge sig med forskellige former for guirlander og sammenklistre forskellige julebilleder fra magasiner.

Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Og så behøver det jo ikke alt sammen være fuldstændigt perfekt. Det må gerne være anderledes, så man kan se, at det ikke bare er købt i en butik og lavet på en fabrik. Når man laver hjemmelavet julepynt, så bliver det altid anderledes og unikt. Og så kan man jo altid spæde den meget anderledes julepynt op med noget mere traditionel julepynt, hvis man ønsker.