Højeste antal singler i Danmark nogensinde

0

Antallet af singler i Danmark har aldrig været højere, ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Kvinderne er i førersædet på nuværende tidspunkt. Den stigende tendens står i skærende kontrast til en samfundsmæssig udvikling, hvor mulighederne for at finde en kæreste er blevet flere og mere alsidige i løbet af de sidste ti år.  

Nye tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af singler, som bor selv eller sammen med sine børn, aldrig været højere.

Ifølge den seneste opgørelse er der i dag i Danmark hele 1.189.020 singler, som bor selv eller sammen med sine børn. 676.768 af disse er kvinder, mens 512.552 er mænd.

Det samlede antal singler i Danmark er endnu højere end 1.189.020, da en stor del singler bor sammen med andre voksne; det kan være på kollegie, plejehjem eller i et bofællesskab.

De nyeste tal for det samlede antal singler i Danmark er dog ikke helt dugfrisk. Disse tal er nemlig fra 2015, hvor antallet var 1,6 millioner, hvilket altså svarer til, at 1/3 af alle danskere er singler.

Det stigende antal står i kontrast til en samfundsmæssig udvikling

Det kan virke mærkværdigt, at antallet af singler er blevet højere og højere de sidste par år med tanke på, hvor mange datingservices der er fremkommet.

Jesper Nørskov Jensen, der sammen med Casper Schou Jensen står bag findenkaereste.dk, som hjælper danskerne med alt inden for dating, giver her sit bud på, hvorfor de mange datingservices, herunder datingsider og -apps, endnu ikke har bidraget til at sænke antallet af singler i Danmark:

”Jeg tror dels, at de mange datingservices og det moderne mediebillede har gjort danskerne mere kræsne og utålmodige, hvorfor de sjældent dedikerer tid nok til at opbygge tætte, dybe relationer, som er nødvendige i et forhold. Bruger man for eksempel Tinder, er den næste flirt blot ’et swipe’ væk. Man dedikerer derfor sjældent sin opmærksomhed fuldt ud til en, da der hele kommer nye potentielle kærester. Derudover tror jeg, at flere og flere aktivt vælger singlelivet grundet den enorme frihed, den tilværelse giver. Er man single, er det kun en selv, man står til regnskab overfor, og en sådan livsstil tiltaler for eksempel særligt den karrierebevidste type.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.