3 gode råd til det gode parforhold

Vis hvem du er

Første forudsætning for at få dit parforhold til at fungere bunder i at din partner ved hvem du er, og derfor også at du giver noget af dig selv, og viser hvem du er. Det kan være du altid har fået af vide af folk omkring dig at du er let til tåre, følsom, har et voldsomt temperament eller anbefaler at du burde gå til en psykolog. Det er derfor vigtigt at du viser dine følelser, og din partner kender dig for den du er. Det handler derfor om at være dig selv fra starten af, og finde den der elsker dig på trods af de mangler fejl du måtte have.

Fælles Værdier

Muligheden er der altid for at du falder for en der er fuldkommen modsætning af dig selv, fordi udseendet, udstrålingen og charmen er på plads. Hvis du skal have et parforhold til at udvikle sig mere end bare seksuel forstand, er det vigtigt i har et sæt af fælles værdier og normer, så der ikke sker skævvridninger og uoverensstemmelser mellem jer senere hen. Mange går nu til dags på kompromis med deres egne værdier, fordi de er bange for at ende som enker eller at være ensom når man bliver ældre. Det koster dog at få ind i et forhold på denne måde, og kan i sidste ende ud i at man snyder sig selv og den anden i forholdet. Det er derfor vigtigt at finde en person, hvor i også intellektuelt kommer matcher, og tror på det samme i livet. Rigtig mange går i Parterapi i Århus netop, fordi de glemmer at have sig selv med i forholdet fra starten af.

Anerkend fejl

Der kan forekomme store uoverenstemmelser og anspændthed, hvis man i et forhold ikke anerkender de fejl man begår. Ingen forhold i verden er uden smerte og fejl, og der skal derfor være plads til at træde ved siden af, hvis blot man erkender at man har trådt ved siden af. Det at erkende sine fejl og en god gammeldags undskyldning er det, der skiller et velfungerende forhold og et usundt forhold. Det handler altså om at angrer og italesætte fejlene på en sådan måde at det gør det nemmere at komme tilbage på sporet igen. Fralægger du dig derimod ansvaret for dine fejl, og bebrejder din partner for det i stedet, fortæller du samtidig at du ikke fotryder dine handlinger, og at du derfor ikke vil gøre dig umage med at undgå at lave samme fejl i fremtiden. Dermed et skridt nærmere på en skilsmisse eller at din partner går fra dig.

Læs også om hvordan du kan styrke dit parforhold