fiskegrej til spinnefiskeri

Guide til køb af fiskegrej til spinnefiskeri

0

Spinnefiskeri det nye sort

Spinnefiskeri er de sidste år blevet meget populært, da der er kommet mange ’Put and Take’ søer i Danmark. Spinnere kaldes både den dovne og den kloge fiskers madding, da man med spinnere ikke behøver at bruge penge på madding eller tid på at sætte det på sine kroge. En spinner fiskegrej som er et vedhæng, der ved hjælp af roterende blade simulerer og udsender samme vibrationer i vandet som skadede fødefisk, når denne indspinnes, hvilket lokker større fisk til. Alt efter hvilket type fisk man ønsker, samt hvor stor søen man fisker i er, skal der bruges forskellige størrelser spinnere til spinnefiskeri. Øvede spinnefiskere benytter sig oftest af størrelserne 2 og 3 når de spinnefisker i en ’Put and Take’ sø, men dette er naturligvis individuelt, hvad man selv føler sig komfortabel med og hvad der passer til størrelse fisk i søen og naturligvis søens dybde.

Fordele og ulemper ved spinnefiskeri

Som ved alt andet her i verden kan man også finde fordele og ulemper ved spinnefiskeri, derfor er det vigtigt at man læser eller forhører sig om de mange guides der er når man skal indkøbe fiskegrej til spinnefiskeri. Spinnefisker man i en Put and take sø er ulemper få, da kastelængden her ikke betyder så meget, da fiskene i disse vanmiljøer har en tendens til at svømme tæt på land. Den største ulempe ved spinnefiskeri er kastelængden, der kan blive et problem hvis man benytter sig af denne teknik andre steder end små søer beregnet til formålet, lette spinnere er svære at kaste langt på grund af deres form og roterende dele, der kan skabe modstand i luften under kastet. Det gælder derfor om at øve sig og finde frem til hvilken tyngde man ønsker på sine spinnere for at få den rette kastelængde. Derudover gælder det om at sætte sig ind i de forskellige fiskearter, nogle spinnere har meget blikfang, hvorimod andre holder sig klassiske, nogle fiskearter tillokkes af meget blikfang, andre lokkes til udelukkende på grund af vibrationerne i vandet.

Sådan bruger du dit fiskegrej til spinnefiskeri

Når der skal indfanges mange fisk på en dag er det vigtigt at huske på forskellige faktorer samt tips og tricks, der vil lokke fiskene til. Om foråret skal man sørge for at spinnefiske i vandoverfladen, da fiskene på denne årstid er kommet sultne ud af deres hi-tilstand og derfor ligger i vandoverfladen mens de jager. I de kolde måneder vil fiskene bevæge sig på dybere vand for at undgå frost og kulde og derfor anbefales det at man om vinteren bruger en tungere spinner, der hurtigere falder til bunds. Måden man måler vanddybden på med sin spinner i vinterhalvåret er baseret på en simpel tælleteknik, Man kaster sin spinner ud og tæller så snart den bryder vandoverfladen, når du kan mærke at din spinner rammer bunden stopper du med at tælle, du er måske kommet til syv, ved næste kast begynder du at indspinne din line når du har talt til seks.

Spinnefiskeri er en lidt mere aktiv lystfiskeri metode. det er sjovt og stadig afslapende. Har du fået blod på tanden til at starte med spinnefiskeri så skal du have det rigtige udstyr også kaldt fiskegrej, du kan finde begynder og mere advanceret fiskegrej til spinnefiskeri online. de fleste webshops levere gode beskrivelser og rådgivning så du er klar til fisketuren.

Leave A Reply

Your email address will not be published.