Sådan skriver du gode frække noveller

Vi elsker at læse frække noveller og på den måde danne vores egne uartige billeder oppe i hovedet. Men faktisk kan det også være meget tilfredsstillende at skrive noveller, og på den måde dele erfaringer, lyster og fantasier med andre.

Her er en flok gode tips til, hvordan du bliver bedre til at skrive frække noveller. 

Beslut dig for en genre

Der findes flere genrer inden for frække noveller, og der skal derfor træffes nogle valg – fx om det handler om erotiske noveller eller regulære pornonoveller. Forskellen på de to er kort fortalt, om fokus ligger på figurer og plot eller mere på selve den seksuelle akt.

Beslut dig for en stil

Det kan lyde meget dansklærer-agtigt at tale om begreber som nutid og datid, fortællertyper med videre, men frække noveller bliver en langt bedre læseoplevelse, hvis de ikke skøjter rundt rent sprogligt. Men bekymringerne skal heller ikke sætte en stopper for skrivelysten – det vigtigste er bare at få skrevet noget.

Gør forarbejdet

Det kan være en god ide at sætte sig ind i de helt grundlæggende mekanismer omkring plotopbygning, spændingskurve med videre – der findes rigtig meget litteratur om disse emner, som godt nok tager udgangspunkt i mere “artige” tekster, men som også fungerer i frække noveller. Det behøver dog ikke være helt så kompliceret, men det kan nu godt betale sig at lave en disposition for teksten inden der skrives løs, blot så der er lidt hold på strukturen.

Lav din research

Uanset hvor fræk en novelle er ved at blive, kan den lynhurtigt falde til jorden, hvis detaljerne er helt ude i skoven. Sørg som minimum for at undersøge, om figurerne i historien rent faktisk kan indtage de positioner og foretage de manøvrer, som beskrives i teksten. Brug gerne tid på at lære hvordan den menneskelige krop fungerer og reagerer – og hvordan sexorganerne rent faktisk virker.

Hold det simpelt.

Websider med frække noveller har typisk en lang række kategorier lige fra utroskab til BDSM, som de forskellige noveller placeres i. Noveller kan sagtens strække sig over flere af disse kategorier, men hvis en novelle pludselig ender med at favne alt for mange emner, bliver den hurtigt en rodet affære at læse – og måske er det i virkeligheden bedre at dele indholdet ud i flere forskellige noveller.

Læs novellen højt

Den absolut bedste måde at redigere teksten igennem på, inden den udgives på en webside med med frække noveller, er at læse den højt. På den måde fanges alle de steder i teksten, hvor den snubler eller bliver for knudret – for hvis teksten er besværlig at læse højt, så er den også svær at læse.

Søg feedback

Der kan være meget stor værdi i at få sparring fra læserne via kommentarfeltet på den webside, hvor novellen bliver udgivet. Men der er selvfølgelig brug for konstruktiv kritik som peger fremad. Hvis fx en læser blot kaldet en novelle for “dårlig” og intet andet, så brug kommentarfeltet til at spørge uddybende ind til hvorfor.