Skal du investere i en gåbil?

0

Når man har små børn, går man nærmest fra de er 7-8 måneder og glæder sig til den dag de tager de første skridt eller rejser sig op. Når ens lille bitte barn begynder at tage de første skridt, går i manges øjne fra at være en baby og til at være et lille barn.

Nogen har derfor også lidt en tendens til at prøve at presse deres børn lidt for meget, da de gerne vil have at de går, og de måske også synes, at det er lidt sejt at kunne sige, at deres børn går i en tidlig alder. Man må naturligvis gerne hjælpe sine børn til at komme op på benene, men det er dog stadig meget vigtigt, at man ikke presser barnet, det er nemlig ikke sundt for dem at blive presset til at gå, før de er klar til det.

Hvad kan du selv gøre?

Det kan være du har set diverse videoer, hvor forældre ved hjælp af diverse mere eller mindre obskure hjælpemidler får deres børn til at gå i en tidlig alder. Det er dog en rigtig god ide at slå koldt vand i blodet og stedet læse dit barns signaler. Gør det tegn til gerne at ville stå op, eller er det dig der gerne vil have det.

Vent med at begynde at “presse på” til barnet selv viser interesse. Når dette sker, så kan det være en rigtig god ide at investere i en gåbil som disse. En gåbil er perfekt i starten af barnets færden på benene, da de sørger for at barnet ikke falder så meget, og dermed ikke får helt så mange oplevelser med modgang.

I takt med at barnet bliver mere og mindre sikre på benene, kan gåbilerne udskiftes med gåvogne, der kræver lidt mere af balanceevnen. I sidste ende fjerner man alle hjælpemidlerne og vupti, så går barnet.

Hjælper disse “hjælpermidler”

Det er langt fra alle børn, der har den helt store glæde af disse gåvogne og biler, og der da også hvert år tusinder af børn der lærer at gå uden. Der er også dem der mener, at det slet ikke er en god ide, da barnet lærer at gå for tidligt, og dermed kan få problemer med ryggen, hvis denne ikke er stærk nok endnu. Det er endnu en af grundene til at det er vigtigt at vente, til dit barn selv udsender signaler og viser interesse.

Venter man til det rette tidspunkt, vil gåbiler og biler helt sikkert kunne have en glimrende effekt og ikke mindst være forbundet meget mange timers morskab.

Leave A Reply

Your email address will not be published.