Nyt medie fokuserer på golfudstyr

Wedge.dk fokuserer på grej, hvor andre medier skriver om turneringsgolf

For første gang fokuserer et dansk medie på golfudstyr. Til forskel fra etablerede medier som 19hul og Golf.dk har nyopstartede Wedge.dk fokus på bolde, køller, tøj, sko og teknologi. Filosofien bag er, at golfspillere går mere op i, hvad de har i golfbaggen, end hvordan diverse professionelle topspillere klarer sig på ugentlig basis. Derfor vil Wedge formidle det nyeste inden for golfudstyr og tilhørende aspekter.

Det kan for eksempel være nyheder om nye golfkøller fra de kendte producenter, eller det kan være et nyt sponsorat mellem en professionel topspiller og et golfmærke. Derudover bestræber Wedge sig på at udarbejde egne “what’s in the bag”-artikler om kendte og ukendte spillere, så den almene golfspiller kan lade sig inspirere af andres udstyrsvalg.

På længere sigt er det ambitionen at hente indsigtsrige proer og golfere ind, som kan skabe holdsningspræget indhold gennem blogindlæg. Det skal være med til at oplyse de danskere, som interesserer sig for golfudstyr og altid er på jagt efter mere viden på emnet.

Golfmediet blev oprettet i 2017, men nyhedsproduktionen er først startet i januar 2018. På trods af en kort opstartsfase er der allerede et faste følge af golfspillere, som holder sig opdaterede på siden. Knap 100 følger Wedges facebookside, ligesom der jævnligt er over 100 unikke brugere om dagen på hjemmesiden. Dermed er Danmarks førende side om golfudstyr godt på vej.

Wedge er startet af Kasper Ørkild. Han driver til dagligt Ordkild, som laver PR, journalistik og content marketing. Derfor vil Wedge fungere som et sideprojekt i fritiden, der kredser om interesseområdet golf.

– Jeg har spillet golf i mere end 10 år. Derfor var det en oplagt vej at gå, da jeg manglede et hobbyprojekt at gå til i min fritid. Derudover er det spændende at bygge noget op, som er mit helt eget. Hvis det så kan munde ud i noget, jeg kan leve af, så er det bare prikken over i’et. Indtil videre er det bare en platform, hvor jeg kan skrive lidt om et emne, der interesserer mig. Eftersom jeg også elsker at skrive, så kan det ikke rigtig kombineres på en bedre måde, fortæller han.

Kasper Ørkild har en professionsbachelor i journalistik og har tidligere skrevet for etablerede dagblade og magasiner i både Danmark og udlandet.