Effektiv affugtning

Affugtere

Inde døre er der utallige af faktorer, der lægger til grund for fugt i vores hjem. Når vi trækker vejret eller sveder vil der være fugtafgivelser fra os mennesker. Derudover bidrager vi også til en høj relativ fugtighed når vi laver mad, går i bad, opbevarer fugtige ting – for eksempel som når vi hænger tøj til tørre i hjemmet eller kommer ude fra regnen med våde frakker og støvler.

Trods nyere bygningen i Danmark i dag er meget bedre isoleret end før i tiden har dette altså også sine bagsider i forhold til fugt. Umiddelbart er det smart at der ikke kan trænge fugt ind i vores hjem på samme måde som, der kunne engang, men dette må uundgåeligt også betyde at isolationen bringer luftskiftet ned og dermed holder på fugten, der skabes inde i boligen. Det kan altså være noget så fint at isolationen nu om dage er så god at den kan holde kulden ude, men hvis ikke man finder en løsning til at få fugten ud fra sit hjem, så vil man i sidste ende stå tilbage med et sygt hus fuld af syge beboere og ødelagt inventar samt ejendele.

Køb en affugter

Der bygges i Danmark mange af disse tætte huse, hvor både sne og regn tilfører meget fugtighed, som ikke kan komme ud igen og som under ingen omstændigheder må komme ind i konstruktionen under byggekonstruktionen af huset. Når huse støbes eller når de males efter de er bygget færdig tilføres der endnu mere fugtighed til bygningen, som under alle omstændigheder skal ledes væk igen. Umiddelbart er der mange der forsøger sig med varme og ekstrem ventilation når de vil af med fugten under perioden, hvor byggeprocessen stadig er i gang.

Det kan i konceptet fungere ganske fint, men det er hårdt for pengepungen, da det er utrolig dyrt at fyre ekstra op for varmen. En affugter er derimod en solid og gennemtestet kandidat, der vil passe ideelt til opgaven – for ikke at snakke om hvor meget hurtigere og billigere det vil være.

Nogle af de vigtigste tegn på, at der er behov for en affugter er ved angreb af mug og svamp, hvis det er svært at male, fejlfunktioner i forbindelse med elektronisk udstyr eller hvis du oplever ubehag på grund af fugtigt indeklima. Korrosionsangreb eller fugtskader på varer, bygningsdele, møbler mm. er også et tydeligt tegn.

Når skaden ér sket

Hvis det er kommet så vidt at du har opdaget at du har problemer med fugt i form af svamp og mug er det på tide at du tager sagen i hånden og gør noget ved dit problem – for tro mig, det ér et problem. Det du kan gøre er at investere i en affugter, som kan hjælpe dig af med dine problemer.

En affugter er under alle omstændigheder en god investering – både i dit almindelige hverdagsliv, men også under mere uheldige omstændigheder. Hvis du har været så uheldig at du har været udsat for en vandskade i dit hjem eller i din butik, er det uhyre vigtigt at få tørret rummet så hurtigt som muligt, da der hurtigt kan ske store skader, hvis ikke der bliver gjort noget ved det i tide.

Til sådan et job vil du have brug for en så kraftig affugter som du kan få fingre i, men hvis du har nogle bekymringer eller betænksomheder kan du til hver en tid ringe til et skadeservicefirma, som kan rådgive dig – så ud i bilen med dig og ned efter en affugter eller frem med telefonen og vær hurtig på tasterne, for noget SKAL der gøres og det skal gå HURTIGT. Samtidig kan du læse mere om affugtere og hvilke virksomheder der kan hjælpe dig med dette, som Munters der leverer energieffektive løsninger.

Hvordan virker de så?

Har du været så klog at du har været nede efter en affugter og er du nu kommet hjem og har fået den sat til, vil du kunne se, hvordan den nemt og elegant løser dine problemer for dig – men hvad er det nu egentligt lige, der sker? Affugtning fungerer således at fugten trækkes ud af vægge, gulve, beklædningsgenstande og forskelligt inventar som for eksempel dine uundværlige møbler, du plejede at slynge dig i om aftenen når dagens gøremål vær gjort.

Det grundlæggende princip omkring affugtning kræver at lokalet er tillukket – og dette gælder ikke blot lukkede vinduer, døren ud til gangen skal også lukkes! Der skal gøres alt muligt for, at der ikke kommer noget udelugt ind i lokalet. Den luft der er i lokalet vil cirkulere gennem maskinen, hvilket vil få fugten til at kondensere til sin flydende formation, vand, som vil ledes ned i vandbeholderen, der sidder på affugteren. Dette vil desuden ske uden nogen form for varmetab.

Der vil derudover være et lavere energiforbrug end hvis man benytter sig af den føromtalte mere traditionelle metode med opvarmning af rummet og stor ventilation. Samtidig er det også nemmere at kontrollere den proces, der finder sted, når man anvender en affugter, hvis blot lokalet er lukket.