Sådan skifter du din babys snavsede bleer ved brug af et puslebord

0

Uanset hvor roligt eller uroligt dit barn er, når du skifter ble, så er der ingen tvivl om, at det kan være et rodet og lidt snavset stykke arbejde. – Og da især når din baby er urolig og bevæger sig rundt på skiftebordet, når du forsøger at få de beskidte bleer af og skifte dem til rene.

Så er der nogen måde overhovedet, hvorpå du kan gøre tjansen med at skifte ble på baby til en lettere og mindre problemfyldt opgave? Her følger nogle gode tips fra rigtige forældre, der har mange års erfaring med at skifte ble.

Tip 1: Sørg for at du har en god placering for at skifte bleer

Det er vigtigt at være helt konsekvent om, hvor du vælger at skifter babyens bleer. Derved kan du nemmest forhindre unødvendig spredning af bakterier. Den bedste placering ville være på et robust puslebord, som giver dig mulighed for at skifte din babys bleer med lethed og uden problemer. At bruge et puslebord til bleskiftning på din baby er også enormt praktisk, da bordet giver dig bekvemmeligheden af ​​at have alle skifteudstyret lige ved hånden.

Hvis du vælger ikke at bruge et puslebord til opgaven, skal du sørge for, at du ikke foretager bleskiftningen på dit køkkenbord for at forhindre, at bakterier spredes til din mad. Sørg også for, at du desinficerer dit puslebord eller andet skiftebord regelmæssigt – før og efter udførelsen af ​​et bleskiftning.

Tip 2: Vær altid forberedt og klar til den næste bleskiftning

Særligt er det vigtigt for dig at være forberedt med ordentligt skifteudstyr til din babys mange bleskiftninger i løbet af dit barns første to år. Det er nemlig i de to første år af babys liv, at du vil komme til at skifte flest bleer! Faktisk vurderer forskere, at typiske babyer får skiftet ble op mod 6.000 gange i løbet af de første to år!

Så hvordan kan du være ordentligt forberedt hver gang du skal skifte babys ble? Først skal du sørge for, at du allerede har alle de væsentligste ting til brug for bleskiftning lige ved hånden, inden du begynder med at skifte bleen. På den måde behøver du ikke bekymre dig om at skulle bukke dig ned eller strække dig for at få fat i en ren ble, en babylotion eller babyservietter, mens du allerede er ved at skifte din babys beskidte bleer.

Sådan skifter du din babys snavsede bleer ved brug af et puslebord 2Tip 3: Pas på når du tørrer baby bagi

Med små drengebørn behøver du ikke nødvendigvis at tørre dem på en særlig måde, når du tørrer og vasker dem rene. Dette er dog ikke tilfældet med babypiger af rent anatomiske årsager. Læger anbefaler derfor, at forældrene altid tørrer deres baby piger fra forsiden og til bagsiden og ikke omvendt! Dette vil forhindre de små babypiger i at få infektioner på nogle af den lille krops mest uheldige steder.

Tip 4: Sørg for at du har en blespand nær din babys puslebord

Blespande er kun til de snavsede bleer. At have en blespand holder bakterierne og de brugte bleer samlet på ét sted og hjælper med at holder din babys puslebord mere hygiejnisk. Det hjælper også med at holde dit hus rent så ubehagelige lugte undgås, hvilket gavner hele familien. Før du smider din babys beskidte ble i blespanden, bør du også sørge for, at den rulles ordentligt sammen. Rul bleen som en kugle og brug klæbefligene til at holde kuglen sammen så godt som muligt.

Tip 5: Placer legetøj oven over din babys puslebord

En ting, der kan gøre bleskiftning på din baby svært at udføre, er, når din baby er urolig. Ikke alene vil du næppe kunne få din baby til at få bleen på, du kan endda risikere at komme til at slås med baby for at forhindre ham eller hende i at rode rundt med den beskidte ble.

Så for at holde tingene forholdsvis let, når du skifter ble, hvorfor ikke blot forsøge at distrahere din babys opmærksomhed? Køb et stykke mobilt legetøj, for eksempel, så babys små hænder bliver optaget med leg og sjov, mens du forsøger at få den rene ble på dem. Dette gælder både hvis du bruger et traditionelt puslebord eller hvis du benytter dig af en flot puslekommode, når du skifter ble. Husk dog altid at desinficere dit barns legetøj før og efter bleskiftning for at holde dem så hygiejniske som muligt.

God fornøjelse – bleskiftning behøver ikke være svært!

Leave A Reply

Your email address will not be published.