Guide til køb af Babytøj

Som mor og generelt som forældre, er der nok at se til imellem amning, bøvsen, beroligende sang, puslen, leg og skift af bleer. Her er det sidste man ønsker sig, at skulle bekymre sig om babytøj, hvad skal der købes når de skal starte i vuggestue eller dagpleje. Hvor meget betyder kvalitet kontra pris og flere andre spørgsmål kan man bekymre sig om.

Inden du bekymrer dig for meget, da vil vi i denne her artikel komme med et par gode shopping regler og råd. Så selv bleskift går mere glat, og din baby vil kunne nyde den nye verden i god komfort og stil.

Ligesom forældre er forskellige, da kan der være andre ting du synes der er mere vigtige, end de råd vi kommer med. Dog har vi prøvet at præcisere dem, samtidigt med det er meget generelle og enkle råd. Alle er råd der kan lette hverdagen når din baby kommer til verdenen.

Babytøj

Køb af babytøj – Hvad skal man kigge efter?

Kend børne størrelserne

Du skal først vide, hvordan dimensioneringen af tøj størrelser kan være forskellig. Børnetøj størrelser varierer fra virksomhed til virksomhed, ligesom voksnes tøj. Nogle gange skal man bruge en størrelse 36 i ét mærke, mens man i andre mærker skal op i en str. 38.

Det er det samme for børn, og alderen på tøj-etiketten er ikke en indikation af at det 100% matcher din barn størrelse, med mindre dit barn ligger helt normalt i udviklings kurven. Du vil dog hurtigt begynde at kunne skelne mellem de forskellige størrelser, og hvilke der matcher dit barns behov.

Køb små mængder

Nye forældre køber typisk en masse ”newborn” babytøj, som babyer hurtigt vil vokse ud af, endda før alt er blevet brugt bare én gang. Du vil heller ikke vide, før du møder din baby hvilken størrelse hun vil starte på? Newborn er typisk str. 50, men ofte kan nogle babyer starte helt oppe i størrelse 56.

Når du er i tvivl? Køb da en større størrelse. Babyer synes at vokse nærmest henover natten! Du kan altid rulle op bukseben eller i ærmer, på for lange bluser imellem barnets ryk imellem størrelserne.

Kig efter bløde stoffer

Nye babyer har meget følsom hud. Nogle eksperter anbefaler bomuld, selvom blød bomulds blandinger også kan være hård mod huden for mange babyer. Nogle gange er økologisk stof blødere end tilsvarende ikke økologiske, økologisk stof er dog ofte dyrere. Børnetøj, hvor størrelse og vask information er trykt på bagsiden af ​​halsen (på de små tags), kan nogle gange forårsager hudirritation. Hvis du opdager dit barn har rødme i området, så klip tags af. Her er det vigtigt at der ikke sidder lidt tilbage, ellers vil rest tags blive ved med at irritere huden.

Er tøjet nemt at tage på?

Overvej, hvor nemt en beklædningsgenstand er at tage på og tage af. Knapper kan i nogle tilfælde være frustrerende, hvis du har en baby eller barn, der ikke kan stå stille. Hurtige, og nemme lynlåse kan være handy. Nogle børnetøjs mærker har magnetiske knapper, der eliminerer lynlås og almindelige knapper. Kig også efter, om trøje har elastisk huller eller knapper i hals, så du nemmere kan få en trøje forsigtigt over babyens hoved. På bukser, kig efter om der er elastik huller i taljen, specielt jeans, så de nemt kan tilpasses barnets talje.

Sørg for, at det er nemt at skifte en ble

De fleste Baby-bodyer (også kaldet bodystocking) har knapper i skridtet. Styr gerne forbi overalls til spædbørn og tilsvarende komplicerede tøj emner, medmindre de er nemme at løsne og få af. Baby bodyer med kuvert folder ved halsudskæringen, kan forsigtigt trækkes ned over dit barns krop og tages af, hvis der er en ble ”blowout” (du ikke ønsker at trække den henover hovedet).

Håber i kunne bruge denne babytøjs & børnetøjs guide – kom endelig med kommentarer til artiklen. Hjælp andre – Måske har du nogle gode råd, som ikke blev belyst direkte i artiklen.