Tips til at gøre skiferien billigere og det er nemmere end du tror

0

Det er altid dejligt at komme væk fra hverdagen ved at tage en tur sydpå ned til de varmere himmelstrøg. Mange danskere foretrækker dog en anden, og mere aktiv form for ferie, og det er skiferien. Tusindvis af danskere tager hvert år på skiferie – både til alperne i Østrig og Frankrig, Dolomitterne i Italien og fjeldene i Sverige og Norge. Dette kan være en dyr affære, og derfor har jeg samlet et par tips, som kan gøre din rejse en smule billigere.

Hvem elsker ikke en god skiferie med vennerne en gang om året

For det første skal man så vidt muligt planlægge sin rejse selv. Der findes i dag et utal af hjemmesider, som har samlet de billige hoteller til netop dig, og så er det ellers bare at bestille en flybillet! Du og familien kan også vælge at køre selv. Det er en fordel at booke både hotel og fly i god tid (allerede ved sommertid), for at du kan være sikker på at få det, som du foretrækker. Man kan selvfølgelig også forsøge at finde en afbudsrejse, men dette kræver, at du er meget fleksibel.

Hvis du er sikker på, at skiferie er noget for dig, og du ved, at du skal af sted hvert år, så er det en kæmpe fordel, at erhverve sine egne ski og støvler, selvom det er dyrt at købe første gang. Dog skal du have i baghovedet, at du sparer leje-udgifterne hvert år, som sagtens kan blive en dyr affære. En anden fordel er, at du kører på nogle ski og støvler, som passer perfekt til din stil, og det forhøjer oplevelsen på ferien!

Nu tænker du sikkert, at det bliver dyrt i vedligeholdelse af dine nye ski. De skal jo have voks, slebet kanterne og eventuelt have lavet nogle få reparationer i sålen! Men dette behøver heller ikke at være dyrt!
Hvis du lader sportsforretningerne om at klargøre dine ski, så bliver det dyrt, men du kan sagtens selv klargøre dine ski, skibriller, snowboard og langrend, samt din familie og venners. Det eneste du skal bruge er nogle få værktøjer, til slibning, voksning og eventuel reparation. Igen er det dyrt at erhverve første gang, men de følgende år sparer du udgifterne hos sportsforretningerne, og du kan de næste mange år klargøre gratis!

Derudover skåner det dine ski langt mere, end maskinerne hos sportsforretningerne gør. Dine ski holder altså længere, og det er en fornøjelse at stå på ski, snowboard eller langrend, som man selv har vokset!

En ting du heller ikke skal glemme er, at have et par ordentlige skibriller med. For lige meget hvad, kan du ikke undvære dem og de er en absolut en nødvendig ting, at tage med på din skiferie. Heldigvis kan du i dag købe et par gode skibriller i en god kvalitet, til en ganske fornuftig pris. Det kræver blot, at du ikke kun kigger efter mærkevarerne, men også nogle, af de lidt mindre kendte mærker. Så slipper du for, at betale ekstra for skibrillerne, blot fordi de hedder et eller andet fancy og laves af en stor international spiller. Derfor, det også kan lade sig gøre, at en skiferie, kan holdes relativt billigt. Det handler nemlig i bund og grund om, at lave lidt forarbejde inden i tager afsted og finder de gode tilbud på skiferier og hvor du kan købe, skibrillerne billigt, uden at skulle gå ned på kvaliteten af dem. For skiferier i dag, er ikke nær så dyre, som de var før i tiden og du får endda lige så meget for pengene, selv om de i dag er blevet billigere, at holde gennem årene der er gået.

Leave A Reply

Your email address will not be published.