Find det rigtige cykeldæk til racercykel

I takt med at landevejscykling er blevet mere populært, er interessen for udstyr og herunder cykeldæk, steget betragteligt. I denne artikel ser vi på, hvordan du finder det rigtige cykeldæk til din racercykel.

Videnskaben peger på, at det er muligt at optimere fart, komfort, vejgreb og punkteringsbeskyttelse, hvis man vælger det rigtige cykeldæk.

websiden dæktilracercykel.dk finder du cykeldæk til alle niveauer – fra motionisten der lige er begyndt at cykle og til den kræsne atlet, der har brug for et racerdæk der kan yde sit bedste under alle vejr- og vejforhold og særligt til konkurrence.

Hvad skal du bruge cykeldækket til?

Det første du skal afklare er, hvad dit behov er. Hvad skal du bruge dit racerdæk til? Er du pendler, motionist eller topatlet?

Foldedæk eller kanttrådssæk?

Når du køber et racerdæk, vil du opleve at langt de fleste er såkaldte foldedæk. Dækket er foldbart, så du kan have det i lommen, og så er det kendetegnet ved sin lave vægt, smidighed og så er det nemt at montere.

Kanttrådsdæk er kendetegnet ved tråden, der er placeret i dækkanten og som vender nedad mod fælgen og holder hjulet på plads. Dækket kan ikke foldes.

Dækkets punkteringsbeskyttelse

Alle ønsker et dæk som aldrig punkterer. Desværre findes der ikke punkterfridæk, men med en god punkteringsbeskyttelse, når du langt.

Ønsker du god punkteringsbeskyttelse skal du gå efter et kraftigt dæk, som har et indbygget indlæg, der kan beskytte dækkets slidbane samt beskyttelse af dækkets sider.

Dækkets størrelse og bredde

Hovedparten af alle cykeldæk på markedet har størrelsen (diameteren) 700c dvs. et 28 tommer dæk. Når du skal købe et nyt dæk, er det vigtigt, at du sikrer dig, at du kender diameteren.

Bredden på dit racerdæk er noget andet. På racerdæk er bredden opgivet i millimeter, og her rangeres der fra dæk på 23 mm helt op til 32 mm.

Et bredt dæk giver gode køregenskaber, vejgreb og bedre gennemsnitsfart samt færre punkteringer, hvis det er pumpet tilstrækkeligt.

Det kan anbefales, at du vælger et cykeldæk som er fra 25 mm og opefter.

Få mere hjælp til at finde det rigtige cykeldæk..

Vil du have mere viden om, hvordan du finder det rigtige cykeldæk? Se en mere tilbundsgående guide på dæktilracercykel.dk.