Få hjælp af en boligadvokat når du skal købe bolig

Er du en af de mange danskere, som hvert år ønsker en ny bolig? Har du flere gange oplevet at være kommet langt i købsprocessen, men så er du alligevel blevet i tvivl grundet de juridiske dokumenter?

Det er en meget gængs problemstilling hos mange danskere. Derfor anbefales det at tage kontakt til en boligadvokat. En boligadvokat er en advokat, som er specialiseret i bolighandel. De fleste boligadvokater har 24 timers service, som gør at du kan kontakte dem døgnet rundt, hvis du skulle have spørgsmål. Derudover er boligadvokaterne ansat til at hjælpe dig. Det betyder at de rådgiver dig, og varetager kun dine interesser.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe dig med?

En boligadvokat kan hjælpe dig med en lang række ting. Et af de vigtige punkter som du skal sørge for at få indskrevet i din købsaftale er et advokatforbehold. Det giver dig muligheden for at få seks hverdage, til at genforhandle, tilrette eller tilføje i købsaftalen, du har også muligheden for at springe fra aftalen, uden at det koster dig noget. Med et advokatforbehold gives der accept på at en boligadvokat har nogle dage til at gennemgå købsaftalen, så du sikrer dig at der ikke kommer nogen overraskelser. Derudover får du altid en juridisk gennemgang af købsaftalen og de dokumenter der ellers skulle følge med. Den vigtigste rolle for en boligadvokat er at agere rådgiver for dig, og kun varetage dine interesser. Derfor får boligadvokaten heller ikke noget salær fra ejendomsmægleren eller af sælgeren.

Hvad koster en boligadvokat og skal du vælge en fra lokalområdet?

En boligadvokats priser er oftest faste. Det er oftest billigere end, hvad sælgeren betaler for ejendomsmægleren. De faste priser ligger oftest mellem 4000 og 10.000 kroner afhængigt af, hvilken pakke du ønsker.

Der er fordele og ulemper ved at vælge en lokal boligadvokat. Fordelene er at boligadvokaten har et indgående kendskab til lokalområdet, og hvad du som køber skal være opmærksom på, ved køb af bolig i dit ønskeområde. Der findes mange muligheder for valg af boligadvokat, og de store advokathuse har også afdelinger i de fleste områder i landet. Det anbefales derfor at vælge en advokat, som er specialiseret i dit lokalområde, dette kunne blandt andet være i København eller Valby, hvor mange ønsker boliger.