Start får du din egen blog om mad – Ti gode råd.

0

Her er de basale trin for at lave en flot blog om mad. Din madblog vil have dit eget navn og dit eget design.

1. Giv din blog et navn og køb det tilhørende domænenavn
Domænenavne skal ikke være for lange og gerne lette at huske og skrive
Find på et navn til din madblog. Det kan være ganske svært, så forvent at bruge nogle dage på at vælge og finde på det helt rette. Du kan starte med at skrive alt det ned, der definerer din madstil, din køkkenstil, osv. Kombiner det med dit navn evt. Snak det igennem med venner og bekendte. Der er mange gode navne derude, der endnu ikke er taget. Kig på DK-hostmaster og slå domænenavnet op for at se om det er ledigt.

2. Find et godt webhotel
Et webhotel lagrer dit website og gør det tilgængeligt for omverdenen. Det er med andre ord webhotellet der sikrer at din side “lever” på din domæneadresse.

3. Brug WordPress.
WordPress uden tvivl den bedste blogplatform på markedet for seriøse bloggere. Gør det nemt og vælg et af de store webhoteller som har wordpress som produkt.

4. Installer et passende WordPress tema.
Dit WordPress tema vil afgøre dit design og funktionaliteten på din blog.
Og så til den sjoveste del af processen. Valg af tema bestemmer nemlig udseendet af dit websted, så vælg én som du er glad for.
Flot design er naturligvis ret afgørende for at både du og dine brugere bliver glade for den.
Dit tema skal passe til din type og give dig de funktioner som du gerne vil tilbyde dine læsere.
Kig efter om det også er responsivt. Dvs. om det er godt for de brugere som benytter tablet og mobil.
Brugervenlighed er også vigtigt. Find et tema, der har designmuligheder du let kan ændre på. Så behøver du ikke at redigere kode for at ændre på din side. Dette vil spare dig for en masse besvær og du slipper for at rode i koden, hvilket er meget teknisk. Dit tema skal gøre det nemt for dig at ændre fx logo, skrifter, størrelser, former, osv.

Du kan enten vælge et gratis eller betalt tema. Uanset hvad, så vælg det du føler mest for.

Priserne er meget overkommelige.
5. Brug Google analytics
Google tilbyder gode værktøj og services fx Google Analytics. Så kan du nemmere følge med i din udvikling af trafikken på sitet i det daglige. Normalt skal du tilføje et lille ekstra plugin til wordpress, også kaldet et plug-in for at få indsat analytickoden på sitet.
Det gode er at Google Analytics koster gratis.

6. Så er det om at komme i gang med køkkengryderne.
Nu er det bare at gå i sving og berette om din køkkenekvilibrisme. Skabe kreative og spændende indlæg. Ikke kun tænke i normale madopskrifter. Det kan være kulørte drinks uden alkohol til hverdagen, hjemmelavede dressinger, Saltkogte kartofler, eksploderet Big Mac, Banansuppe eller noget andet anderledes.

7. Sørg for at tage nogle super duper fotos af din mad.
Regel nummer et er kun at tage billeder af din anrettede mad i fuld dagslys, dvs. ikke på gråvejrsdag. Det er total umuligt med traditionelt fotoudstyr at få lys nok indenfor til at skabe en prof look på dine billeder. Så find et sted tæt ved et stort vindue med god lysindfald og brug evt. en deflektor til at skabe kontralys, så du får lyset ind fra flere vinkler. Og så kan du lige så godt investere i noget dyrt service og bestik, som tager sig godt ud på billeder. Væn dig til at pynte maden og style omgivelserne helt vildt. Det er en stor del af oplevelsen som læser.

8. Læs selv andres madblogs
Begynd at læse andre bloggere og deres indlæg. Følg dem hver dag og lær af de bedste. Kommentere på deres indlæg. På den måde får du selv flere følgere og et link ind til dit eget site.

9. Nå ud via de sociale medier
Instagram og facebook er de bedste sociale medier at dele dine madopskrifter og indlæg. Lav en profil på begge sider og begynd at følge andre brugere og bloggere. Mange vil automatisk følge dig tilbage og så kan du komme endnu længere ud med dit indhold. Også Blog lovin er et godt sted at få dine opskrifter ud til en større flok relevante læsere.

10. Hvad for en blogger er du?
Om det er Mad til børn eller hjemmelavet gourmetmad er ligemeget.
Nogle bloggere vekselerer i køkkenhygiejne som stil, mens andre tænker i amerikansk fastfoodmad. Det kan også være at du vil have en madblog med sundmad, fx rawfood eller slankekur.

Held og lykke med at få succes med din blog.

Leave A Reply

Your email address will not be published.