Kom godt i gang med dit eget home gym – 5 gode råd om home gym

0

Kom godt i gang med dit eget home gym med hjælp fra disse 5 gode råd om home gym

1) Valg af træningudstyr

En god og billig start til træningsudstyr til et home gym er at købe et komplet vægtsæt med vægtstang, vægtskiver og håndvægte. Du sparer en masse penge ved at købe et vægtsæt, da delene typisk er dyrer separat. Til vægtsættet er det en god ide at investere i en træningsbænk og et squat rack. Træningsbænken gør det muligt at lave bænkpres og squat racket kan fx bruges til squat, som er en rigtig god øvelse til ben.

2) Træn med en ven

Det er en god ide at træne sammen med en ven, når du skal i gang med at træne i dit home gym. Det har det med at gøre træningen sjovere og kan presse hinanden i øvelserne. Det giver også en form for sikkerhed da der er en til at redde dig, hvis der skulle gå noget galt under træningen. Hvis du har planer at træne alene, så sørg for at der er nogle hjemme, som du kan kalde på hvis der går noget galt.

3) God udluftning

Sørg for at du laver dit home gym i et rum med god udluftning. Det gør træningsmiljøet meget mere behageligt at træne i, og det er især om sommeren. Her kan der hurtigt blive varmt og udluftning hjælper meget her. Et home gym har også godt af at blive luftet godt ud en gang imellem pga sved og andet lugt.

4) Skån gulvet med underlagsmåtter

Det er en god ide at investere i et par underlagsmåtter, da de hjælper med at skåne gulvet. Især i forbindelse med dødløft hjælper underlagsmåtter rigtig meget. Hvis du skulle være så uheldig at tabe en vægt skåner underlagsmåtter også gulvet her. Jeg har selv prøvet at lave et stort hul midt på trægulvet fordi jeg tabte en håndvægt.

5) Hold orden med et vægtstativ

En god måde til at holde orden i et home gym er med et vægtstativ. På et vægtstativ kan du placere vægtskiver og håndvægte så de er samlet et sted. Det giver mere plads til træning i rum, hvor der ikke altid er meget plads i forvejen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.