De bedste vinterstøvler til børnene

Det er vigtigt at huske på, at der ikke findes et par vinterstøvler, som er det bedste par til alle fødder. Fødder er forskellige og derfor er det vigtigt at have fokus på pasformen på en vinterstøvle.  Som udgangspunkt kan man skelne mellem smalle, medium og brede vinterstøvler. Langt de fleste vinterstøvler er medium i bredden og har barnet hverken meget smalle eller meget brede fødder, er der et stort udvalg af støvler.

Har man derimod smalle eller brede fødder, bliver det som regel en lille udfordring at finde det rigtige par vinterstøvler. Shopper man online, er det vigtigt at finde en webshop som beskriver bredden på deres sko.  Det kan være en hjælp at vide hvilke mærker som specialiserer sig i at lave smalle/brede vinterstøvler.

For eksempel laver Arauto RAP alle tre typer vinterstøvler: smalle, medium og brede. Det kan derfor betale sig at tjekke Arauto RAPs skokollektion ud, hvis du er på udkig efter enten smalle eller brede vinterstøvler. Et andet mærke som ligeledes laver både smalle og brede sko er Angulus. Angulus er mest kendt for deres brede sko, men de laver hver sæson også styles, som passer til de smallere fødder.

Når du har styr på vinterstøvlernes bredde, er det en god ide at undersøge om støvlerne er vandafvisende. I dag er langt de fleste børnestøvler vandafvisende. De fleste ved hjælp af en Gore-TEX membran som lader fødderne ånde, men samtidig kan afvise sne og slud, så fødderne forbliver tørre. Selvom TEX-membraner er lavet så fødderne kan ånde, vil det aldrig være helt optimalt med åndbarheden. Nogle vælger derfor læderstøvler uden TEX og supplerer eventuelt med et par termostøvler til de våde vinterdage.

Man kan få vinterstøvler i mange prisklasser. De dyreste vinterstøvler er som regel lædervinterstøvlerne med tex-membran og ægte uldfoer. Disse fås typisk i prisklassen 600-1000 kr. Mange er glade for lædervinterstøvlerne, da kvaliteten ofte er høj og komforten god.

Mærker som Superfit, Primigi og Naturino laver typisk lidt lettere vinterstøvler hvor en stor del af materialerne består af nylon. Støvlerne er praktiske og typisk mere sporty i looket end lædervinterstøvlerne.

Husk at købe vinterstøvlerne, så de er ca. 1.5 cm længere end føddernes mål.