Gør det selv guide til maling af hjemmet

0

Efterhånden vælger mange husholdninger at male deres bolig selv, men mange er tvivl om den rette metode, der giver det flotteste resultat, når man skal male. Vi forsøger i denne artikel at have fokus “gør-det selv” malerprojektet indendørs både på facader, vægge og lofter.

At vælge den rette maling

Første skridt der afgør udfaldet af dit malerprojekt i hjemmet er, hvilken maling der benyttes til. Det er vigtigt at overveje på hvilken overflade og i hvilket rum der skal males. I rum med høj fugtighed som badeværelse og køkken, kan det være fordelagtigt at benytte vådrumsmaling, der beskytter mod fugt og vand. Derudover er æstetikken i form af farven af malingen essentielt for at få et tilfredstillende resultat som man skal kunne holde ud at se på år frem. Det er derfor en god ide at vælge matte farver til stuer og værelser, hvorimod træpaneler, lister og døre giver en bedre dynamik med mere blanke og lyse farver. Derudover er det en god ide at man ved sidstenævnte og ved renovering af facader, benytter en grundmaling inden man overfladebehandler og maler materialet med den ønskede farve.

Lig den rette tid i forarbejdet inden man maler

Ved maling af vinduer, vægge, lofte, gulve og generelt indendørsfacader er det vigtigt at tage hensyn til de underliggende materialer, hvor der skal males. Det er derfor en god ide at få styr på spartlingen, slibning og afdækning , da dette er afgørende for det endegyldige resultat. Som tommerfingerregel skal man ved malerprojekter bruge ca. 70% af tiden på forarbejdet, hvoraf de sidste 30% er selve malerarbejdet.

Dæk alt til der ikke skal males

Når der skal males i hjemmet har mange den opfattelse at man tager skeen i egen hånd, og begynder at male på den givne genstand eller facade i hjemmet, men hvis der ikke tages hensyn til det, der ikke skal males, kan det gå grueligt galt. Det er derfor essentielt at man anvender materialer som afdækningspapir eller malertæpper på gulvet, hvis uheldet skulle ske og der dryppede maling af væggen, eller hvis malerbøtten skulle vælte. Her er det ikke nok blot at lægge plastisk, da dette ikke har samme sugningseffektivtet som eksempelvis malertæpper. Det kan ligeledes tilføjes at det er en god ide at flytte møbler centralt i rummet og dække dem til med førnævnte, så malingen ikke blivet været ud over det hele.

Hvis ovenstående guidelines virker for overskueligt, besværligt eller hvis du blot efter gentagende gange ikke har haft succes med dit malerprojekt derhjemme, så har du altid mulighed for at kontakte et professionelt og kvalitetsorienteret malerfirma som har mange års erfaring med deres håndværk.

Læs også om de seneste tendenser inden for maling i hjemmet her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.