Top 3 vindistrikter der er værd at besøge

Bourgogne – Et anderledes vindistrikt

Bourgogne ligger i det østlige frankring, og regnes af mange som en af de mest anerkendte vindistrikter i hele verden. Hvor mange andre vinområder i frankirg navngiver vinen efter producenten eller vinslottet, men i Bourgogne er det den faktiske vinmark, der navnegiver den vin der sælges. Karakteristisk ved vin fra Borugogne ligger også i at de enkelte vinstokke ofte ejes af forskellige producenter, således at rækkerne af vinstokke oftest er delt op mellem forskellige producenter på den samme vinmark. Smagen fra druerne er dog varierende, alt efter hvordan den enkelte vælger at forarbejde og dyrke sine druer. Diversiteten i jorden er derodver stor i hele det østlige Frankrig, hvilket gør at druernes smag og biodiversitet kan varierer fra kvadrat meter til kvadrat meter, hvilket resultere i et væld af forskellige kulnariske smagsindtryk, selvom vinen dyrkes i samme vindistrict i Bourgogne. Samtidig er klimaet ikke til at tage fejl af. Bourgogne distrikitet ligger på grænsen af det område, hvor klimeaet giver mulighed for at durerne udvikler sig og modner naturligt, hvorfor vin fra Bourgogneområdet i Frankrig helt klart er anbefalelsesværdigt.

Brunello – Perle i naturskønne Toscana


Vi er nu taget en tur til sydlige Toscana i Italien, hvor det verdensberømte vindistrikt Montalchino ligger. Her producere den famøse Brunello di Montalcino vin, som i dagligt tale omtales Brunello. Vindistriktet har en lang tradionsbundet kultur blandt vinfanatikere, hvor vinproducenterne har brugt mange år på at forfine modningsprocessen og forarbejdningen af druerne, så brunelloflaskerne nu indeholder den vin vi i dag elsker og drikker i stor stil. Klimaet er ligesom med Bourgogne-vinen kendt for sit lidt tørre og varme klima, hvilket skaber en mere fyldig tekstur og blød smag. Brunello ligger i prisklassen mellem til høj, men købsprisen er selvfølgelig noget lavere i selve vinområdet i støvlelandet. Så hvis du alligevel er på ferie i Toscana, Pisa eller Firenze, så er det alle pengene værd at tage rundt til forskellige lokale vinforretninger for at smage og lære mere om vin fra Brunello di Montalchino.

Riesling – Hvidvines hjemland

Vi kender alle Tyskland som Danmarks største samhandelspartner, og som landet med de uendelige lange motorveje(autobahn), når vi pakker bilen og køre sydpå med familien, men vidste du godt at landet også producere nogle af mest smagfulde og tørre hvidvine i hele verden? Riesling hvidvinen stammer fra det vestlige Tyskland, der grænser op til luxembourgs grænse og byen Strassbourg. Riesling er kendt for at særdeles unikke teorroir forhold, som sætter sit særpræg på vinen fra området. Riseling druerne formår at absorbere jordens mineralitet, og derigennem opnår den aromatiske og elegante smag. Hvidvin fra Rieslingdistriktet i Tyskland bliver ofte rost for at være flere dimensionel forstået på den måde at der er en god afbalancering af de forskellelige smagsindtryk, herunder frisk, syrlig og sødme. Levetiden for vine fra Riesling området har derudover et ekstraordinært stort lagringspotentiale kva klimaforholdende. Den lange levetid gør at vinen kan ligge i mange år og modne, og skaber en yderst velsmagende vin med et stræjf af petroleum. Yngre vine fra samme område vil derimod smage mere syrligt af citroen, blomster og et snært af grønne æbler. En tur til Riselingdistriktet tager under 12 timer, hvorfor du med lidt planlæggelse og godt selskab rimelig let kan opleve Rieslingområdet med ejne øjne, og få lov til at smage på en fantastisk hvidvin.

Læs også om hvordan du vælger den helt rigtige vin til maden her