Er poker en sport?

0

For mange hobby poker spillere er poker bare et spil, uanset om man har penge på højkant med vennerne, eller spiller poker for sjov. Det handler altså mere om hyggen ved at sidde med vennerne, end det gør at blive den bedste, og mest vindende ved bordet.

For andre er poker dog meget mere end det. Især for dedikerede poker spillere, bliver poker meget mere end bare et spil for sjov. Det bliver en livsstil, hvor man bruger utallige timer om ugen, hvad enten online eller i virkelige spil på kasinoer og med vennerne.

Det stiller spørgsmålet. Kan poker anses som en sport? Det korte svar er ja.

Som med andre sportsgrene, er poker et konkurrencepræget spil, der selvfølgelig involvere en vis portion held, men som så sandelig kræver øvelse og at man har gode evner, for at sidde med ved et pokerbord. Ellers risikere man lynhurtigt at stå tilbage som den store taber.

På samme vis er poker også et spil der kræver at man har mentalt og fysisk overskud. Mange professionelle pokerspillere går således meget op i at være i god form, for på den måde at have det mentale og fysiske overskud når man time efter time sidder og skal være koncentreret.

Dertil er poker ikke mindst et underholdende spil. Både at spille det selv, men også at følge med i. Ikke mindst de største pokerturneringer, såsom World Series of Poker, kan være ekstremt underholdende når de bedste pokerspillere i verden folder sig ud. Spillere som Doyle Bronson, Phil Ivey, Daniel Negreanu og selvfølgelig danske Gus Hansen, har underholdt poker entusiaster i årtier på tv-skærmene.

I moderne tid ser man også flere og flere pokerspillere streame via tjeneste som youtube og twitch, hvor især en pokerspiller som hollandske Lex Veldhuis har skaffet sig en stor fanbase.

Vi kan kun anbefale at man finder nogle af de professionelle pokerspillere på deres respektive kanaler. Her finder man ofte gode videoer med råd og tips, ligesom man kan lære utroligt meget af at se dem spille poker, hvad enten det er turnerings poker eller såkaldte cash games. Mange vil undervejs i deres streams fortælle om de overvejelser de gør sig i de enkelte hænder, hvilket er på en gang underholdende, men også utroligt lærerigt.

Poker bringer altså underholdende konkurrencepræget spil til alle der har interessen, med muligheden for at vinde lidt ekstra lommepenge til ferien for hyggespilleren, men også med muligheden for kæmpe milliongevinster til de bedste og heldigste pokerspillere. Se bare historien om danske Peter Eastgate, der kom ud af ingenting og som den yngste nogensinde vandt VM i poker, samt førstepræmien på over 9 millioner dollars.

Er poker noget for dig, men er du aldrig rigtig kommet i gang, så hjælper vi dig på spilbonus godt i gang. På vores side kan du finde masser af artikler om det at spille poker, hvordan man kommer godt i gang, og hvilke overvejelser man bør gøre sig i forhold til hvor meget man vil investere i det. Vil man gerne være en hyggespiller, eller drømmer man om at sidde med i de store turneringer og på de store cash tables? På spilbonus hjælper vi dig så godt på vej som vi kan, så du er helt klar til at komme i gang!

Er du nybegynder kan du læse vores guide lige her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.