Sådan vælger du den rigtige taske

Mange kvinder elsker at shoppe tasker, fordi det er en praktisk accessory, der samtidig kan fuldende dit look. En taske kan både koordineres med dit outfit, eller give et tvist til det tøj, du har på.

Selvom tasker først og fremmest tjener en funktion, er de sande darlings i modeverdenen, fordi de tillader en enorm variation. Det er altid værd at gå efter kvalitet, når du køber tasker, for de følger med dig rundt og skal kunne holde til lidt af hvert. Vælg dernæst efter dine personlige præferencer ved følgende punkter:

Størrelsen er essentiel, for den afhænger af formålet. Når du skal vælge en taske, bør du først og fremmest tænke over, hvor rummelig den skal være. Skal du blot have nogle få ejendele med dig, kan du vælge mellem håndtasker, mindre skuldertasker og bæltetasker. Har du brug for plads til flere ting, fx ekstra tøj eller en computer, kan du vælge en rygsæk, en shopper (også kaldet tote bag) eller tilmed en weekendtaske.

Overvej, hvordan du gerne vil have lukningen og ruminddelingen. Skal det være hurtigt at komme ned i tasken, eller skal den være mere sikker? Du kan vælge lukninger med lynlås, magneter, knapper, spænder eller ingen lukning, som er typisk for en shopper. Hvor mange rum vil du have? Er du til et stort rum, mange små eller måske en kombination?

Taskens remme og hanke har betydning for funktionaliteten. Mange håndtasker har også en aftagelig skulderrem. En del skuldertasker kan bruges som crossover, hvis remmene er lange nok, eller som bæltetaske, hvis de er justerbare. Er du ikke så høj, er de en fordel men en håndtaske, hvor remmene ikke er for lange. I det hele taget har remmene meget at sige for taskens ergonomi. Foretrækker du i øvrigt at have hænderne fri til andre ting?

Gå efter holdbare materialer med en god slidstyrke, især hvis du skal kunne bære tunge ting i tasken. Overvej også, om du foretrækker en regntæt taske. Desuden kan bestemte materialer give et særligt look, fx kan imiteret læder laves med forskellig tekstur. Læder passer til alt og får en klædelig patina med tiden.

Sidst men ikke mindst: Hvilken stil passer til dig? Skal det være et klassisk, enkelt design, så du nemt kan skabe harmoni i dit outfit? Eller skal tasken være lidt overraskende eller have personlige detaljer? Vil du have færre tasker, der passer til mange typer af beklædning? Eller er du typen, der elsker at have tasker til enhver anledning?

Hvis du tænker dig om, inden du køber, er det langt nemmere at undgå fejlkøb.