Byg sommerhus med disse 6 gode råd

Når du første har taget beslutningen om at bygge et nyt sommerhus, skal der også besluttes en masse ting omkring dit nye hus. Nedenfor giver vi dig nogle gode råd, som du kan have med dig helt fra starten.

God læselyst.

1. Start i god tid

At bygge et sommerhus tager tid. Så enkelt er det. Hvor meget tid du selv skal lægge i projektet, kan dog variere efter hvor meget du selv vil trække i arbejdstøjet. Hvis du vælger en Nøgleklar leverance, er det eneste du skal tage stilling til materialer. Du skal vælge fliser, køkken og badeværelse interiør. Farver på de forskellige ting. Resten klare byggefirmaet.

Du kan naturligvis spare penge, hvis du vælger at stå for dele af entreprisen selv. Er du ferm på hænderne kan der være meget at spare. Snak med en byggerådgiver om hvor meget du selv skal stå for.

Find de firmaer du ønsker at arbejde med, og begynd at spore dig ind på, hvem af dem der skal bygge dit nye sommerhus. Du kan bestille brochurer og kataloger hjem, hvor du i ro og mag kan udvælge de sommerhuse og firmaer der passe til dine behov og ønsker.

2. Ta’ ud og kig på sommerhuse

Når du har lavet de indledende øvelser, er det på tide at tage ud og kigge på sommerhuse. Flere af byggefirmaerne har permanente udstillinger, hvor der er fuldt møbleret huse udstillet. Det er også her du kan møde byggerådgiverne og få en uforpligtende snak omkring dit kommende byggeri.

I udstillingshusene får du en god fornemmelse af husets indretning, standard udstyrsniveau og ikke mindst, kvaliteten i byggeriet.

3. Hvad er standard og hvad er tilkøb

En vigtig ting er at undersøge, er hvad der er med som standard hos de enkelte byggefirmaer. Er varmepumpe med, hvilke hårde hvidevarer er med? Er der træterrasse med som standard eller skal det tilkøbes? Hvordan med andet lag maling af huset – både ind- og udvendigt.

Hvad der er med som standard har stor betydning for dit sammenligningsgrundlag, når du skal vurdere priser fra de forskellige byggefirmaer. Spørg ind til det, så skal byggerådgiveren nok kunne svare.

4. Mulighed for at ændre i typehuset

Det er ikke sikkert at typehusene passer helt perfekt til dine ønsker og behov. Derfor kan det være en god ide at undersøge om byggefirmaet tilbyder individuelle tilpasninger i standardhusene. Individuelle tilpasninger koster ofte lidt mere af gennemføre, men det kan naturligvis også gå den anden vej, hvis du ønsker at tage noget ud af standardhuset.

Ofte kan det meste lade sig gøre, men spørg byggerådgiveren. En erfaren byggerådgiver vil kunne fortælle dig om fordele og evt. ulemper ved individuelle tilpasninger.

5. Vælg et byggefirma du er tryg ved

Når du vælger at bygge nyt sommerhus, er det vigtigt at du er tryg igennem hele processen. Lige fra det første møde til aflevering af huset. Og hvordan finder du så ud af hvilke firmaer du kan være tryg ved. Jo, du kan naturligvis spørge andre der har bygget nyt sommerhus. Eller du kan tjekke byggefirmaets økonomi. En sund økonomi er ofte et udtryk for en seriøs forretning. En seriøs forretning, er ofte et udtryk for en forretning der vil deres kunder det bedste.

Samtidig er en sund økonomi også en sikkerhed for at dit projekt bliver kørt igennem med stor professionalisme. På cvr.dk kan du tjekke firmaets oplysninger og seneste regnskab.

Byg sommerhus med det byggefirma, som du har tilliden til, at de kan gennemføre byggeriet professionelt og samtidig opfylde din ønsker og behov til huset.

6. Glæd dig til dit nye sommerhus

At bygge dit helt eget nye sommerhus er en kæmpe begivenhed, hvis du ikke har prøvet det før. Forude ligger der en masse gode minder og venter på dig. Når du har underskrevet entrepriseaftalen, er der kun tilbage at vente på at kunne få lov at flytte ind i huset. Hvilket leder os tilbage til det første punkt. Start i god tid – så skal du forhåbentlig ikke vente for længe.