Derfor er en økologisk ammepude det bedste valg

En ammepude er for de fleste nybagte mødre en daglig hjælpemiddel, der ikke kan undværes. Det er kort fortalt stort set umuligt, at opretholde en sund stilling under amningen. En ammepude er fantastisk at have i hjemmet, der på længere sigt kan spare dig for rigtig mange muskel smerter.

Slip fri for øm skulder og nakke

Nybagte mødre er rigtige glad for deres ammepude, og det er med god grund. Det er næsten umuligt at amme i en behagelig stilling, og sidder du i en uheldig position over længere tid, vil du få stærke smerter i både arme, skuldre, nakke og ryg. Det kan lige ud sagt blive en smertelig affære at amme dit barn, hvilket ikke er optimalt når du i forvejen er på fuld tid sammen med dit nyfødte barn. 

Tænk på dit barns sundhed og dit eget

En økologisk ammepude er helt klart det du skal se efter. En nyfødt baby skal ikke udsættes for giftige kemikalier, der kan give mange bivirkninger. Fyldet skal være 100% økologisk, allergivenligt og resistent over for bakterier og husstøvmider. 

Alternativt kan du kigge efter svanemærket, der bruges i alle skandinaviske lande. Udover det skal du tage stilling til hvilken type ammepude du skal have.

Disse typer ammepuder anbefales

I det hele taget er der store forskelle på ammepuder. Her vil du kort få beskrevet de 3 mest populære og almindelige ammepuder i Danmark.

Badering-ammepuden

Den dækker om hele maven, og er større end de øvrige typer. Puden giver en super god støtte, og er et godt valg til tvillinger

Boomerang-ammepuden

Denne typer fylder ikke ret meget, og mere praktisk. Man ammer mere fra siden, så presset på dine skuldre formindskes.

Pølse-ammepuden

Du skal bruge mere tid tilrettelægning, men dermed sagt er det også den mest multifunktionelle model af alle, fordi den også kan bruges som en sovepude.

Det er ret individuelt hvad der er bedste valg for dig. Mødre er meget forskellige, og har delte meninger omkring dette emne, så det er svært at præcis udvælge hvilken type du skal gå efter. 

De 3 typer er som sagt de mest solgte ammepuder i Danmark. Gode og anerkendte mærker kan nævnes som Cocoon Company, Cam Cam, Flossflakes, og Filibaba.

De nævnte mærker sælger økologiske ammepuder, og som også findes med betræk og uden betræk. Hvis du køber en ammepude uden betræk, så skal du være helt sikker på betrækket passer til din type pude.