Gode råd når du køber børnetøj

Som nybagte forældre kan det være en jungle at finde rundt i, hvilket tøj man skal købe. Man skal sætte sig ind i, hvilke størrelser som passer, tøjet må gerne være praktisk og let at tage på, og så vokser børn nærmest ud af tøjet, før du ved af det.  

Hos Little Wonders har vi samlet en række gode råd, som du forældre kan være opmærksom på:  

Kig efter tøj uden sundhedsskadelige kemikalier

Det kan anbefales, at du køber børnetøj, som har opnået mærket OEKO-TEX®, Svanen eller Blomsten. Det indikerer at tøjet ikke indeholder sundheds- og miljøskadelige stoffer. Hvis du ikke har hørt om mærkerne før, så har vi lavet en lille opsummering omkring de fordele det har.

Det er ikke uvæsentligt at spare dine børn for unødvendige kemikalier. Kemikalierne kan nemlig bl.a. påvirke dit barns sundhed, være allergifremkaldende og hormonforstyrrende. Det kan derfor være en fordel, at dit barns hud ikke er i kontakt med denne type af tøj. Specielt også i de første år, hvor børn ofte sutter på deres tøj.

Kig efter bløde materialer

Det kan være en fordel at kigge efter bløde materialer, som ikke generer din babys hud. Babyer har specielt i starten sensitiv hud, som hurtigt kan blive irriteret og rød. Du kan derfor kigge efter blød bomuld, og gerne økologisk, da specielt økologisk bomuld er blødere end ikke-økologisk stof.

Kig efter tøj der er let at tage på

Du vil føle, at du gør dig selv og dit barn en tjeneste, hvis du shopper babytøj, som er let at tage på. Det er langt fra alle børn, som kan sidde eller ligge stille, når tøjet enten skal af eller på. Du kan derfor kigge efter tøj, som er let at tage på – eksempelvis tøj med magnetiske knapper eller lynlåse, som er nemme at lyne. Hvis du eksempelvis leder efter baby bukser, så find evt. nogle som let tilpasser sig kroppen form, så det går som smurt, når de skal på Desuden bliver det også en fordel under bleskifte.

Køb tøj i mindre mængder

Som forældre finder man hurtigt ud af, hvor hurtigt ens barn vokser ud af tøjet. I starten kan det specielt også være svært at vurdere, hvilken størrelse som passer.

Et godt råd er derfor at købe mindre mængder tøj, og hvis du er i tvivl så køb lidt ekstra tøj, som er lidt for stort i størrelsen. Du kan dermed altid også smøre tøjet op.