Fem personlige gaver til bedsteforældrene

Guide til de bedste personlige gaver

De fleste elsker at få gaver. Overraskelsen, der oftest er pakket pænt ind, giver os spænding – en spænding som får familiens yngste sjæle til at vågne, inden hanen galer, og de ældre sjæle til at føle stor glæde.

Er der en særlig højtid såsom fødselsdag, guldbryllup eller andet lige rundt om hjørnet, og er du i tvivl om, hvad du skal forære dine eller dine børns bedsteforældre?
Ofte foretrækker bedsteforældre en personlig gave fra deres børnebørn, og derfor giver vi dig her fem nemme og meget personlige gaveidéer, som du kan lade dig inspirere af.

Et sted at samle minderne
Billeder er et stort hit hos bedsteforældre, og derfor er en fotobog en perfekt gaveide. En fotobog er både nem og sjov at lave, og du kan inkludere næsten lige så mange billeder, som du ønsker. Måske skal temaet være billeder fra en fælles ferie, eller måske en tidsperiode, hvor billederne strækker sig helt fra barnets fødsel. Mulighederne er uendelige, men én ting er sikker, denne gaveidé bliver helt sikkert modtaget med et stort smil og måske en lille glædeståre eller to.

En gave til de tidlige morgener og sene aftener
De fleste nyder en lækker varm kop kaffe eller te om morgenen – hvad med at lade dem gøre dette af en personlig kop? Du kan f.eks. lave din egen personlige kop med et billede af børnebørnene, hele familien eller lignende. Tilføj eventuelt en lille hilsen på koppen, eller pryd den med et dine børn tegninger. Mulighederne er mange. Under alle omstændigheder er dette en gave, som alle vil elske.

Struktur med personlighed
Vi bruger alle en kalender for at strukturere vores hverdag, så vi ikke glipper årets højtider samt vigtige familiebegivenheder. Forær bedsteforældrene en personlig kalender med billeder eller tegninger, så sørger du for et personligt islæt på væggen, der samtidig har en vigtig funktion. Et godt tip er at finde billeder eller tegninger til kalenderen, som følger årstidernes skift. Indsæt for eksempel en af børnebørnenes tegninger med en snemand i januar måned, og et billede, som er taget en solrig dag, i juni eller juli måned. Inden du forærer den, kan du eventuelt sørge for at markere særlige begivenheder som bryllup, barnedåb, konfirmation, de yngstes første skoledag osv. i kalenderen.
Pynt til væggen
Mangler bedsteforældrene noget på væggene i deres hjem? I så fald vil en personlig plakat sprede glæde. Find nogle flotte billeder af hele familien samlet eller et billede af bedsteforældrenes yndlingssted. Begge dele er noget, som vil bringe stor glæde hos familiens ældste medlemmer, og give deres hjem fornyet rigdom i form af gode minder.

En overraskelse på papir
En anden god og brugbar gaveidé til bedsteforældrene er et personligt gavekort. Forær dem evt. en hjælpende hånd, som de kan indlæse, når de har brug for det. Den kan for eksempel være vinduespudsning, støvsugning eller havearbejde. Gavekortet kan også være en oplevelse, som I skal nyde i fællesskab. Måske en picnic i en park, en dag på deres yndlings museum eller lign.